6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Atatürk'ün eline 'Evet' bayrağı!

İstanbul'un çeşitli ilçelerinden gelen yüzlerce Ak Parti Gençlik Kolları üyesi, Taksim Meydanı'nda toplandı. Çalınan müzikler eşliğinde halaylar çeken gençlerden bazıları meydanda bulunan Cumhuriyet Anıtı'na çıktılar. Başlarına “Evet” yazılı şapka ve üzerlerine yine “Evet” yazılı tişörtler giyen AK partili gençlerden bazıları anıt üzerinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gençlerden bazıları ise anıttaki Atatürk heykelinin eline “Evet” yazılı flama bırakarak, hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Bu anın gazeteciler tarafından görüntülendiğini gören bazı partililer, kısa bir süre sonra flamayı aşağıya indirdi.

TARİHİ OYLAMANIN EŞİĞİNDEYİZ

“Evet” yazılı beyaz şapka da giyen ve öğle saatlerinde Taksim Meydanı'nda toplanan gençler adına konuşan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Erkan Kandemir, şunları söyledi: “12 Eylül'de yapılacak olan refaranduma dair bugün biz gençler söz alacağız. Söz söyleme sırası artık gençlerde, her türlü siyasi hesaptan bir şekilde gençlerin vicdanı konuşacak yalnızca bu meydanda. Dünya değişirken Türkiye de değişiyor. Demokraktikleştikçe kendisi ile yüzleşiyor. Binlerce yıldır içinde barındırdığı farklılıkları keşfediyor. Bu değişim bizi hepimizi peşinden sürüklüyor. Türkiye'yi uzun yıllardır deli dömleğine hapsetmiş olan değişemez değiştirilemez denilmiş olan dogmalar bugün sorgulanıyor. Refarandumda ‘Evet’ demek herşeyden önce aslında dogmalara meydan okumak değişimle barışmaktır, ona şekil vermektir. 12 Eylül'ün kapkaranlık gölgesinden bizi kurtaracak, geçmişe dair travmaları üzerimizden atacak, Türkiye'yi normalleştirecek bir değişime geçit vermektir. Verilen her ‘Evet’ oyu 12 Eylül'le hesaplaşacak, askeri vesayete son verecek, bağımsız ve tarafsız bir yargı sisteminin oluşmasına imkan sağlayacaktır. İşte bu değişim için, tarihi bir oylamanın arifesinde binlerce, onbinlerce genç bugün ‘Evet’i haykırmak için buradayız”

Herkesi ‘Evet’ oyu kullanmaya çağıran Kandemir, “Biz bu ülkenin vicdanıyız. Biz ülkenin dört tarafında ‘Evet’diyenlerin sesi olarak buradayız. Burada gençler kendi geleceğine sahip çıkıyor. Hangi partiden olursa olsun bütün gençleri kendi geleceklerine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Önümüzde bunu gerçekleştirecek bir fırsat var” dedi.

Gençler daha sonra davullar eşliğinde Taksim Meydanı'ndan Tünel'e doğru yürüyüşe geçti. Katılımcılar, İstiklal Caddesi boyunca, “Recep Tayyip Erdoğan”, “Vur vur inlesin İstiklal dinlesin”, “Güçlü bir Türkiye için Evet” ve “Al mührü eline bas Evet'in üstüne” sloganları attılar. Bazı gençlerin tişörtlerinde yazılı, yabancı dillerde evet anlamına gelen “Da”, “Ja” ve “Yes” kelimeleri dikkat çekti. Bir katılımcının ise tişörtünde “Aşka Evet. Çarşı Hayır'a karşı” yazısı görüldü.

Yarım saat süren yürüyüşün ardından Tünel'e ulaşan gençler daha sonra dağıldı.

’Evet’ ve ’hayır’cılar Taksim’de karşı karşıya geldi

Referandum propagandası için Taksim’de ’evet’ ve ’hayır’ demek üzere toplanan farklı gruplar, gerginlik yaşandı. Çok kısa süren gerginliğine rağmen polis her ihtimali gözönünde bulundurarak önlem aldı. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyesi 30 kişilik grup, ’hayır’ demek ve basın açıklaması yapmak üzere Taksim’de toplandı. ’Tayyipgiller Anayasasına Hayır’ yazılı pankartı taşıyıp grubun açıklama yaptığı dakikalarda, Taksim Meydanı’na üzerinde ’evet’ yazılı tişörtlerle çok sayıda AK Parti Gençlik Kolları üyesi geldi.

HKP’liler açıklama sırasında gruba karşı slogan atınca, karşıdaki gruptan da ıslık sesleri yükselmeye başladı. Grupların protestoları görevlilerin devreye girmesi ile büyümeden sonlandı. Kısa süreli gerginlik nedeniyle polis her ihtimale karşı güvenlik önlemi alıp araya çevik kuvvet polisiyle set çekti.

HKP’liler İstiklal Caddesi üzerinde bir süre sloganlar eşliğinde broşür dağıttıktan sonra eylemlerini sonlandırdı.

AK Partili gençler HKP'lileri yuhaladı

TAKSİM'de toplanan Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyesi bir grup, 12 Eylül'de yapılacak olan referandumu“Tayyipgiller Anayasasına Hayır” konulu basın açıklamasıyla prostesto etti. HKP'li grup açıklama sırasında kendi yapacakları yürüyüş için alana gelen AK Partili gençler tarafından yuhalandı. İki grup arasındaki yaşanabilecek olası gerginlik çevik kuvvet polisleri tarafından önlendi.
Halkın Kurtuluş Partisi üyesi 30 kişilik grup, saat 13.00 sıralarında Taksim Tramvay Durağı önünde toplandı. Grup, “Tayyipgiller Anayasasına Hayır” yazılı pankartı ve “12 Eylül Anayasasına da AKP Anayasasına da Hayır”, “Tayyipgiller Anayasasına Hayır” dövizleri taşıdılar.

AK parti ve AB aleyhine çeşitli sloganlar atan grup adına açıklamayı HKP İl Sekreteri Ramazan Kap okudu. “AK Parti'nin Hukuk Bürosuna dönüştürülmesine, Tayyipgiller Anayasasına Hayır” diyoruz diyen Kap, şunları söyledi:
“Tayyipgiller, düne kadar karşı oldukları YÖK'ü ele geçirince, YÖK'çü oldular. Üniversitelerde gönüllerince at oynatabiliyorlar. YÖK onlar için artık ele geçirilmiş bir mevzidir. Geriye bir tek direnen yargı kalmıştı. Elbette onun da defteri dürülmeliydi. Bunun için ortaya çıkıp ‘ben yargıyı doğrudan kendime bağladım’ denilemezdi. Daha demokratik bir anayasa sloganıyla kafa bulandırıp yargıyı ele geçirecek düzenlemeler yapıldı. Bu oyun da tutarsa yargıyı da denetim altına almış. Yüksek yargı organlarını Tayyipgiller'in hukuk bürosuna dönüştürmüş olacaklar. Bu durumda yüksek yargının organlarının nasıl işleyeceği, YÖK'ün bugünkü işleyişine bakılarak kolayca anlaşılır. Bu vatan ve millet düşmanı saldırıyı bertaraf etmek için Referandumda sandık başına gidelim ve hayır oyu verelim.”
Ramazan Kap'ın basın açıklamasını okuduğu sırada meydana “Referanduma Evet” yürüyüşü için gelen AK Parti Gençlik Kolları üyeleri HKP'li grubu ıslıklar çaldıktan sonra yuhaladı. İki grup arasındaki gerginlik çevik kuvvet polislerinin araya girmesiyle önlendi. HKP'li grup basın açıklamasının İstiklal Caddesi üzerinde yürüyürek bildiri dağıttı.

DHA - Vatan
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2010 Pazar 18:20:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özgür TÜRK IP: 78.182.193.xxx Tarih : 30.08.2010 00:12:25

bunları varya sopa delisi yapacaksın.vatan haini akp .türkiyeyi bölmeğe çalışıyor kendini dindar zanneden bu hainler.