1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Ata'ya Saygı ve Gençlik Yürüyüşü

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Şişli ve Dolmabahçe'den Taksim'e "Ata'ya Saygı ve Gençlik Yürüyüşü" yapıldı.

İstanbul Valiliği ile İl Milli Eğitim ve İl Gençlik ve Spor Müdürlükleri tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen yürüyüş, aynı saatte Dolmabahçe Sarayı ile Şişli Atatürk Evi önünde başladı. İki ayrı güzergahtan gelen yürüyüş korteji, Elmadağ'da buluşarak, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na ulaştı.

Yürüyüşe, öğrencilerin yanı sıra İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile İl Gençlik ve Spor Müdürü Tamer Taşpınar da katıldı.

Taksim Cumhuriyet Anıtı'ndaki törende, Vali Güler tarafından anıta çelenk bırakılarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Güler, 1919'da Samsun'a ayak basan ulu önder Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz şehitleri rahmetle andıklarını söyledi.

Büyük komutan ve devlet adamı Atatürk'ün en büyük eseri olan cumhuriyeti gençlere emanet ettiğini vurgulayan Güler, geleceğin teminatı olan gençlere inandıklarını ifade etti.

Vali Güler, konuşmasında gençlere de seslenerek, "Atatürk'ün çizdiği yolda yürüyeceğinize, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve cumhuriyetin kazanımlarına sonsuza dek sahip çıkacağınıza inancımız tamdır" dedi.

Törende ayrıca, Atatürk'ü anma koşusu ile diğer branşlarda gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

AA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2007 Pazar 16:25:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?