30
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Atık fuarını Topbaş açtı

İstanbul Fuar Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin (İFO)
Beylikdüzü TÜYAP'ta düzenlediği ''Uluslararası Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm Fuarı'' (Recycling İstanbul'05), törenle açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, törende yaptığı konuşmada, çevre sorununun günümüzün öncelikli konularından olduğunu söyledi. Topbaş, “Sürdürülebilir bir çevre için her kesimin elinden geleni yapması gerekir” dedi.

Çevrenin gelecek nesillere bırakılacağı bilinciyle hareket edilmesi gerektiğini belirten Başkan, şöyle konuştu: “Atıklarımızı geri dönüşümde kullanmalıyız. Özellikle büyükşehirlerde tüketim fazlalığı ve doğal olmayan sentetik maddeler doğanın ciddi anlamda kirliliğine sebep oluyor. Bu fuarın, çevrenin korunmasına ve atıkların geri kazanımına katkı sağlayacağını umuyorum. İstanbul'da Bakırköy, Şişli ve Cihangir gibi bazı bölgelerde çöpün
kaynağından ayrıştırılması için çalışma başlatıldı. Ancak halk beklenen hassasiyeti göstermedi. Türkiye'de beslenme alışkanlığının farklı olması nedeniyle çıkan çöp miktarı ve niteliği de batıdan farklı. Çöpün kaynağından ayrıştırılması çok önemli. Bunu İstanbul'da yaygınlaştıracağız. Bunu sağladığımızda hem çevre kirliliğini önleyeceğiz, hem de ekonomiye ciddi anlamda katkı sağlayacağız.''
İFO Genel Müdürü Selahattin Burak atık yönetimi ve geri dönüşüm alanında en son teknik ve teknolojilerin sergilendiği fuara, 200'ün üzerinde yerli ve yabancı firmanın katıldığını söyledi. Toplam 8 bin metrekarelik alanda yer alan 114 standta 190'a yakın ürünün sergilendiğini anlatan Burak, önümüzdeki yıllarda hedeflerinin bu sayıları 2'ye, 3'e katlamak olduğunu bildirdi.

Kadir Topbaş, Portakal Çocukevi'nden 2-6 yaş arası 45 çocuğun atık malzemeleri kullanarak 6 ayda hazırladığı ''Yaşadığımız Kent İstanbul'' konulu standı da ziyaret ederek, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Mehmet Arifoğlu - Kenthaber
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2005 Cuma 11:07:44
Güncelleme :5 Temmuz 2005 Salı 15:41:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?