30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Atılım Gazetesi'ne polis baskını

Atılım Gazetesi'nin basıldığı Güneş Ajans'a sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından baskın düzenlendi. 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı ile yapıldığı öğrenilen baskında İstanbul'da 3, Ankara'da ise 1 kişinin gözaltına alındığı öne sürüldü.

Güneş Ajans'ın sahibi Fuat Uygur, sabah 05.30 sıralarında baskın düzenlendiğini belirterek, "Kimliklerini gösterdiler. 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını gösterdiler. Gerekçesini öğrenmek istedim, gizlilik kararı olduğunu ve bu nedenle söyleyemeyeceklerini ifade ettiler. Avukatım gelmeden aramaya başladılar. Avukatım da geldi, gerekçeyi öğrenemediği için ayrıldı" dedi.

Baskın sırasında çok bir laptop, 2 hard disk ve çalışanlara ait CD'ler ile çeşitli dokümanlara el konulduğunu anlatan Uygur, "Sabah buraya mesaiye gelen Çetin Poyraz arkadaşımız gözaltına alındı. Figen Yüksek Dağ ve Önder Önerli de evlerinden alınmışlar. Muharrem Demirkıran isimli arkadaşımız Ankara'da gözaltına alındı. Faturalara varana kadar tek tek aradılar. Biz sadece Atılım Gazetesi'ni değil, başka dergileri de basıyoruz" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 14:04:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?