4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Atletizm camiasında taciz skandalı

Spor Akademisi öğretim üyesi Yrd. Doç. F.C., 16 yaşındaki öğrencisinin içeceğine ilaç atıp tecavüze kalktı. S.D. durumu farkedip hızla evden kaçtı.


Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Akademisi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. F. C.’nin, antrenörlüğünü yaptığı 16 yaşındaki atlet S. D.’ye tecavüz girişiminde bulunduğu iddiası atletizm camiasına bomba gibi düştü. Vatan Gazetesi'nin haberine göre, Pendik Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusuyla ortaya çıkan skandal, şöyle gelişti: S.D., F. C., ile çalışmaya başladı. 2 kez Türkiye birincisi olan S.D., bilinmeyen bir nedenle Yrd. Doç. Dr. F.C.’yi bırakıp başka antrenörle çalıştı.



Nuri Alço tuzağı



S.D., 2 ay önce F.C. ile kaldığı yerden antrenmanlara devam etti. Burhan Felek Atletizm Sahası’nda antrenman yapan S.D., antrenman bitiminde hocası F.C. tarafından eve davet edildi. İkili F.C.’nin Kurtköy’deki evine gitti. S.D., hocasından, “meyve suyu” istedi. Sohbet devam ederken S.D.’nin başı döndü. Hocası meyve suyuna alkol katmıştı. S.D., sarhoş olduğunu hissettiği anda hocası F.C., ona tecavüz etmeye kalkıştı. Bağırınca hocası panikledi ve susturmaya çalıştı. S.D., evden koşarak çıktı ve bir taksiye binerek evine geldi. Ailesine anlattı. F.C., öğrencisine, “Şikayetini geri çek, evi üzerine yaparım” dedi. S.D., şikayetinden vazgeçmedi. F.C.’nin çalışma arkadaşları, “Hakkında daha önce de taciz iddiaları ortaya atılmıştı” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 11:48:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?