4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Atölye 5'te takas günü

Beyoğlu Atölye 5’te düzenlenen ‘takas günü’ birbirinden ilginç alışveriş görüntülerine sahne oldu.

Önceki gün takas gününe katılanlar, burada kullanmadıkları, eskiyen eşyalarını başkalarıyla değiştirmek için pazarlığa oturdu. Yapılan takaslarda, motosiklet kaskı, kalemtıraşla; sabun, bir avuç misketle el değiştirdi.

Alışveriş gününe getirilen eşyalar arasında kitap, poster, DVD, daktilo, fermuar, kay kay, uzatma kablosu gibi ürünler var. Atölye 5’in kurucularından ve projenin yaratıcılarından Pınar Beşikçi, 2’nci kez düzenlenen takas gününde amaçlananın sadece paylaşım olduğunu vurguladı.

Düzenlenen etkinliğe, aralarında öğrenciler, fotoğraf sanatçıları, yoga eğitmenleri, müzisyenler ve özel şirket çalışanlarının bulunduğu onlarca kişi katıldı. Bunun yanı sıra takas gününü sadece görmek isteyen kişiler de etkinlikte yer aldı. 

‘Pipomu mu versem?’
Takas gününe ilk kez gelen Ercüment Gücüyener, uluslarası bir nakliyat firmasında satış pazarlama müdürü olarak çalışıyor. Eşini yalnız bırakmamak için etkinliğe katıldığını belirten Gücüyener, “Transformersları (robot) burada göreceğimi sanmazdım. Yanımda bir şey yok” dedi. “Acaba pipomu mu versem” diye düşünen Özgenalp’in imdadına eşi yetişti. Gücüyener’in seçmekte zorlandığı robotlardan biri kitap karşılığında yeni sahibini buldu.

Nur Özgenalp ise takas müdavimlerinden. O kadar çok ürünü değiş-tokuş için getirmiş ki “Neler var?” denildiğinde, “Bakmam lazım” dedi. Özgenalp’in standında adeta yok yok... Takılar, not defterleri, rozetler... Bir önceki takasta emaye tenceresinin ilgi gördüğünü söyleyen Özgenalp, bu nedenle tencerenin bir diğer eşini de getirdiğini ifade etti. 

'Hikâyesi olan ürünler’ gözde
Takas günün için getirilen bazı ürünlerin sahipleri için anıları da olduğunu dile getiren Pınar Beşikçi, yaşadığı ilginç bir anıyı ise şöyle anlatıyor:
“Katılımcılardan birisinin getirdiği hırkayı çok beğendim. Uzun çabalar sonucu hırkayı aldım. Ürünü satışa çıkaran kişi bana ‘hırkayı alanın bunu da alması şart’ diyerek bir kibrit kutusu verdi. Kutunun içinde bir parça yosun vardı. Neden olduğunu anlayamadım. Takas günü bittiğinde benden o kutuyu geri istedi. Kim bilir belki de o yosunları sevgilisiyle oturduğu kayalıklardan aldı ve daha sonra sevgilisinden ayrıldı. Her eşya anı dolu böyle olunca aldığınız şeyler için hikâyeler üretebiliyorsunuz.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 11:48:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?