30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Av tüfekli gaspçılar yakalandı

İstanbul'un bir çok noktasında silahlı gasp ve soygun yapan, bir market sahibini de av tüfeğiyle vurarak öldüren gasp çetesi jandarma ekipleri tarafından yakalandı. 2 zanlı, güvenlik kameralarından elde edilen görüntüleri sayesinde jandarma tarafından gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, jandarma ekipleri, Esenyurt, Kıraç ve Yakuplu'da marketlerde meydana gelen silahlı yağma olaylarıyla ilgili soruşturma başlattı. Aynı çete, 13 Mayıs 2009 tarihinde Çatalca'da bir marketti yağmalarken kendilerine engel olmaya çalışan market sahibini av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Güvenlik kameraları kayıtlarından şahısların eşkallerini belirleyen jandarma ekipleri, şüpheli şahısların olayda sahte plakalı otomobil kullandıklarını tespit etti.

Takibe alınan Tahir D. ve Eyüp D., Yakuplu Güzelyurt Mahallesi'nde düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslarla birlikte 2 adet ruhsatsız av tüfeği, yağma ve hırsızlık olaylarında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.
Zanlılardan Eyüp D.'nin 20, Tahir D.'nin ise 15 farklı suçtan sabıkası olduğu ortaya çıktı. Adliyeye sevk edilen şahıslar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 16:19:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?