3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Avcilar'da dilenci operasyonu

Avcılar'da, zabıta ekipleri tarafından dilencilere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan dilencilerin üzerinden çıkan paralar herkesi şaşırttı. Bir dilencinin günlük kazancının 100 ila 200 YTL arasında değiştiği ortaya çıktı. 

Avcılar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, dilencilere yönelik düzenlediği operasyonda çok sayıda dilenciyi yakaladı. Camilerin yanı sıra özellikle üst geçit ve Marmara Caddesi gibi vatandaşların yoğun olduğu yerlerde halkın vicdanını sömürerek para dilenen dilencilere yönelik başlatılan operasyon, Zabıta Müdürü Mehmet Güven yönetiminde 3 ayrı ekip halinde aynı anda düzenlendi. Operasyonda dilenciler kaçmak istediyse de başarılı olamadı. 

Dilenirken sakat olan dilencilerin, zabıtaları görünce normal insanlardan daha hızlı koşması ise, başta zabıta ekipleri olmak üzere herkesi hayrete düşürdü. Zabıta minibüsüne bindirilen ve gözaltına alınan dilencilerin daha sonra yapılan üst aramalarında çıkan paralar, dilencilerin neden bu işi yaptığını ortaya çıkarttı. Bir çoğumuzun 'sadaka' diye verdiği ancak bu işi kolay para kazanma olarak gören dilencilerin her birinin üzerinden ortalama 100 ila 200 YTL para çıktı. 

Operasyondan sonra açıklama yapan Zabıta Müdürü Mehmet Güven, dilencilerle mücadelede yasaların kendilerini bağladığını ifade ederek, "Biz yakalıyoruz, ancak onlar birkaç gün sonra serbest kalıyor ve yine bu işi yapıyor" dedi. Dilencilerin üzerinden çıkan paraların günlükleri bile olmadığını söyleyen Güven, "Akşama kadar dilenseler bu paranın 2 katına ulaşabilirlerdi. Biz dilencilere yönelik bu tür operasyonları sık sık tekrarlıyoruz, ancak halkımızdan da bu işi alışkanlık haline getirmiş ve aslında sakat olmayan bu insanlara asla para vermemelerini istiyoruz. Bir çok vatandaşın cebindeki para, dilencilerinkinden çok daha az" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2006 Çarşamba 13:09:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?