30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Avcılar'da telekulak iddiası

Akşam saatlerinde Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin şikayeti üzerine dinleme aracı olarak kullanıldığı iddia edilen ve şikayetçi olunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçla ilgili yapılan iddialar asılsız çıktı.

Saatlerce karakolda bekleyen Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin şikayeti üzerine araçta Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından inceleme yapıldı.

Kameraların gözü önünde incelemesi yapılan araçtan herhangi bir şeyin çıkmaması, iddiaların tam bir fiyasko olduğunu ortaya çıkardı.

Olayın duyulmasından sonra Avcılar emniyetinin önünde çok sayıda partili toplandı. Karakolun önünde bekleyen ve zaman zaman slogan atan vatandaşlar, bir ara zabıta aracı çekilmek istenince, aracın önüne atlayarak gitmesine izin vermedi. Polis, aracın parka alınacağını ve inceleneceğini belirtmesine rağmen ortam uzun bir süre gerildi. Daha sonra zabıta aracı olduğu yerde bırakıldı ve vatandaşlar dağıtılmaya çalışıldı.

Gerilimin ardından ilk açıklama emniyete gelen CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal'dan geldi. Çetin Soysal, "Başkanımızın evine yakın mesafede uzun süredir bekleyen araçla ilgili bir dinleme iddiası var. Emniyet görevlilerimiz gerekli incelemeyi yapıyor. Araçta bulunan şahıslar kaçak bina ile ilgili beklediklerini belirtmişler ama bunun da bir kuralı var. Gerekli mühürlemeyi yaparsın, eğer uyulmazsa hapis cezası var. Boğazda o kadar kaçak yer varken, bizde bu kadar çok ekip mi var ki her bina için adam dikiyoruz. Aracın arkası filmli. Neden böyle bir yola başvurulmuş anlamış değilim. Her şey polisin incelemesinden sonra ortaya çıkacak" dedi.

Çetin Soysal açıklamanın ardından emniyetten ayrılırken, polis de zabıta aracını emniyetin yanındaki parka çekti. Olay Yeri İnceleme ekipleri burada aracı didik didik arayarak inceledi. Ancak araçtan herhangi bir dinleme aygıtı ya da başka bir cihaz çıkmadı. Bu sırada da Belediye Başkanı Değirmenci'nin incelemeyi emniyetin penceresinden izlediği görüldü.

İncelemelerden sonra emniyetten çıkan Değirmenci'den gelen açıklamalar ise ilginçti. Dinleme şüphesi ile şikayette bulunan ve aracı incelettiren Değirmenci, araçta yapılan aramadan sonra yaptığı açıklamada, "Araçtan herhangi bir şey çıkacağını düşünmüyorum ama neden benim evime 50 metre aralıklarla bu araç bekliyor, anlamış değilim. Umarım yarın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bir yetkili beni arar da bununla ilgili bilgi verir" dedi.

Değirmenci, şikayeti vatandaşlardan gelen talep üzerine yapıldığını kaydetti ve daha sonra karakoldan ayrıldı.

ÖNCEKİ HABER

Evinin önünde bekleyen resmi plakalı bir minibüsün kendisini dinlediğini iddia eden Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, zabıta ekipleri aracılığıyla önce sürücüsünü etkisiz hale getirdi sonra polis merkezine giderek araç içerisindeki 2 kişiden şikayetçi oldu.

Olay saat 22.00 sıralarında Avcılar Belediyesi'ne bağlı zabıta ekiplerinin Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin Firuzköy'deki evinin arka sokağında park halinde bulunun 34 BB 7783 resmi plakalı siyah camlı minibüsün sürücüsünü etkisiz hale getirmesi üzerine ortaya çıktı.

Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan minibüs sürücüsünü etkisiz hale getiren zabıta ekipleri, daha sonra olay yerine polis ekibi çağırdı. Polis ekipleri, söz konusu minibüs sürücüsü ile aynı araçta bulunan 1 kişiyi gözaltına alarak, Firuzköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Bir süre sonra Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci de Firuzköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek bu kişiler hakkında şikayetçi oldu. Halen emniyette olan Değirmenci'nin söz konusu minibüsün 3 gündür evinin önünde beklediğini ve bu kişilerin kendisini dinlediğinden şüphelendiğini söylediği öğrenildi.

Şikayet üzerine emniyet müdürlüğüne götürülen 2 kişinin sorgusu sürerken, emniyette tutulan minibüsün de inceleneceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 10:32:19
Güncelleme :14 Şubat 2009 Cumartesi 10:35:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?