7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Avrupalı göz hastaları tedavi için Türkiye’yi tercih ediyor

Dünya Göz Hastanesi’nin başlattığı sağlık turizmi atağı olumlu sonuçlar vermeye başladı. Avrupalı göz hastaları tedavi için İstanbul’a geliyor. Dünya Göz Hastanesi’nin başlattığı sağlık turizmi çerçevesinde, yabancı hastalar göz ameliyatları için Türkiye’yi tercih etmeye başladı. Geçen hafta Alman bir hastayı gözlük ve lensten kurtaran hastanenin ikinci hastası Hollandalı psikolog Lucien Dijksma oldu.

Türkiye’ye daha önce saç ektirmek için geldiğini ifade eden Lucien, sağlık konusunda hiç tereddüt etmeden tercihini Türkiye lehinde kullandığını belirtti. Başarılı bir operasyondan sonra 10 yıldır kullandığı gözlüklerinden kurtarılan Lucien Dijksma, Türkiye’de bu tür ameliyatların Avrupa’ya göre çok ucuz olduğunu söyledi. Lucien aradaki fiyat farkı ile Türkiye’de tatil yapmayı planladığını söyleyerek, “Böylece hem sağlığıma kavuşmuş hem de tatil yapmış olacağım.” dedi. Hastane Müdürü Gülferi Yıldırım ise Avrupalı göz hastalarının Türkiye’de ameliyat olması için Avrupa’da bir acenteyle anlaştıklarını söyledi.

Yıldırım, Hollanda’da 5 bin Euro’ya mal olan bu ameliyatın Türkiye’de bin 500 dolara mal olduğunu açıklarken, göz ameliyatlarını en gelişmiş lazer teknolojisi ile yaptıklarını bildirdi. Avrupa’dan göz ameliyatları için çok büyük talep aldıklarını açıklayan Yıldırım, Dünya Göz Hastanesi olarak başlattıkları sağlık turizmi çalışmalarıyla yılda 40 bin yabancı turisti göz ameliyatı için Türkiye’ye getirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

 9 bin metrekare kapalı alana sahip günde 200 ameliyat, 400 poliklinik kapasitesiyle dünyanın en büyük göz hastanesini Ağustos 2003’te İstanbul Ataköy’de hizmete açacaklarını belirten Yıldırım, hastanenin, Bulgaristan, Avusturya, Almanya, Hollanda, Belçika ve Lüksemburg’daki hastaların Türkiye’ye gelmesi için gerekli altyapı çalışmalarını tamamladıklarını ifade etti. İtalya, Fransa ve İsviçre ile de görüşmeler devam ediyor. Yabancı hastalara sunulan hizmetin içerisinde, 5 yıldızlı otelde konaklama, lazer ameliyatı, muayene, göz tetkikleri, ilaçları ve İstanbul çevre gezileri yer alıyor.

ZAMAN
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2003 Çarşamba 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 15:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?