4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Avrupa'nın en yüksek binası

İstanbul ve Avrupa'nın en yüksek gayrimenkul projesi olan Sapphire'de residance fiyatlarının alt limiti 1 milyon dolara yükseldi. Fiyatlar 7.5 milyon dolara kadar gidiyor.


Kiler Holding, İstanbul Levent'te inşa edilen İstanbul Sapphire'in betonarme inşaatının tamamlanması nedeniyle 226 metrede yer alan Seyir Terası'nda bir basın toplantısı düzenledi.


Anteniyle birlikte 261 metreye ulaşan Sapphire, bu özelliği ile Avrupa ve İstanbul'un en yüksek gayrimenkul projesi ünvanını da almış oldu.

KRİZ SATIŞLARI ETKİLEMEDİ

Toplantıda konuşan Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, yaşanan krizin kendilerini etkilemediğini ve satışların yüzde 40'ının tamamlandığını belirtti.

Hedef ve planların günü gününe uygun olduğunun altını çizen Kiler, İstanbul Sapphire’in farklı mimarisi, sunduğu teknolojik ve çevreci standartlarla İstanbul’un modern simgesi olacağını söyledi.

Nahit Kiler, İstanbul Sapphire'i tasarlarken kente duydukları sorumluluğu yerine getirmek amacıyla Seyir Terası'nı da projeye kattıklarını, böylece İstanbul’un güzelliklerini kentin en yüksek noktasından izleme fırsatı sunacaklarını kaydetti.

Oturumun 2009 yılı son çeyreğinde başlayacak olan İstanbul Sapphire ile ilgili dikkat çeken noktalar şöyle:

- İstanbul Sapphire 66 katlı ve simgesel anten ile birlikte 261 metre yüksekliğe sahip.

- Residance satın alanların yüzde 15'i yabancı.

- Residance'ların tavan yükseliği 4 metre.

- Toplam maliyet arsa bedeli hariç 200 milyon dolar olacak.

- Tüm cepheler camla kaplı olacak.

- Residanceların kapıları ile dış camlar arasında bahçe olacak.

- İstanbul Sapphire’de 163 metre yükseklikte golf antrenman sahası olacak.

- Proje kapsamında 22 farklı tipte 174 rezidans ve bir alışveriş merkezi bulunuyor.

- Rezidansların büyüklüğü 120 ila 550 metrekare arasında değişiyor.

- Rezidansların proje başlangıcındaki satış fiyatları 550 bin dolar ile 4.5 milyon dolar aralığındaydı. Bugün ise bu satış fiyatları 1 milyon dolar ile 7.5 milyon dolar aralığında bulunuyor.

- İstanbul Sapphire’nin yapımında 90 bin metreküp beton (110 metrekare büyüklüğünde 2900 adet daire yapmaya yetecek), 20 bin ton demir (110 metrekare büyüklüğünde 5 bin adet daire yapmaya yetecek) kullanıldı.

- İstanbul Sapphire’deki tüm mekanik tesisat sisteminde 168 km. boru kullanıldı.

- İstanbul Sapphire'in 226 metre yükseklikteki seyir terasında ve bir üst katında iki adet restaurant olacak. Bu restaurantlar İstanbul'u tepeden seyretmek isteyenler için önemli bir mekan olacak.

- Kiler Holding projenin finansmanının yüzde 60'ını kendi özkaynaklarından, kalan yüzde 40'ını da residance satışlarından gerçekleştirdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 15:06:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?