30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Avukatlar İsrail'i protesto etti

İstanbul Barosu'na bağlı avukatlar, cüppelerini giyerek İsrail'i protesto etti. Taksim Atatürk Anıtı önünde toplanan avukatlar, Gazze'de ölenler için saygı duruşunda bulundu.

İsrail'in Filistin'e yönelik düzenlediği saldırılar İstanbul Barosu tarafından düzenlenen eylemde protesto edildi. Baro önünde toplanan yaklaşık 300 avukat, daha sonra Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın'ın da katıldığı eylemde, avukatlar cüppelerini giyerek yürüyüş yaptı.

Avukatlar İsrail aleyhine sloganlar atarken, ellerinde pankart taşıdı. Yürüyüşün ardından Taksim Atatürk Anıtı önünde toplanan avukatlar, Gazze'de ölenler için saygı duruşunda bulundu. Ardından basın açıklama yapan Baro Başkanı Muammer Aydın,
"Savaşta çocuklar, kadınlar ölüyor. Bütün dünya seyirci kalıyor. İsrail'in 'savaşta siviller ölür' diye açıklama yapmasını kınıyoruz. Savaşta kurallar vardır, bu kurallar çerçevesinde olur. Bir an önce İsrail Ortadoğu'da jandarma görevi üstlenmeye son vermeli. Arap dünyanın bu olaylara sessiz kalması da dikkat çekici. Türkiye hükümetinin yaptığı girişimler olumlu, ancak Türkiye'nin yalnız kaldığını görüyoruz. Türkiye 1 Ocak itibari ile BM geçici üyeliğine başladı. Daimi temsilcilere rağmen Türkiye görevini yapmalı ve Gazze'deki insanlık dramının son bulması gerekir" dedi.

Avukatlar daha sonra eylemlerine son verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 09:37:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?