4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Avustralya'dan keçi ithal edildi

İzmirli bir hayvancılık firması Avustralya'dan ithal ettiği ve "sütçü keçilerin kraliçesi" olarak bilinen "Saanen" ırkı 30 adet keçiyi Türkiye'ye getirdi.

Ormana zarar vermeyen, beyaz rengi ve dik kulaklarıyla sütçü keçiler arasında en çok dikkat çeken ve dokuz ay boyunca süt veren Saanen keçisinin Türkiye'de yetiştirilmesinin yaygınlaştırılacağı öğrenildi.

Malezya Havayolları'nın Sydney-Kuala Lumpur-İstanbul seferini yapan tarifeli uçağıyla uzun bir yolculuğun ardından ahşap kafesler içerisinde Atatürk Havalimanı'na getirilen keçiler, buradan karayolu ile İzmir'e götürüldüler. 3 kafes içinde 10'arlı şekilde bulunan 30 Saanen keçisine önümüzdeki günlerde 25 adet keçinin daha dahil olacağı öğrenildi.

Yaklaşık 9 ay boyunca süt verdiği bilinen Saanen keçilerinden yılda ortalama 900 kilogram süt elde edildiği bilinmektedir. Gruplar halinde yaşamayı sevdiği belirtilen ve sosyal bir ırk olarak nitelendirilen Saanen keçilerinin Yumuşak huylu, narin görünüşlü, çevik hayvanlar olduğu öğrenildi.

Öte yandan, Saanen türü keçilerin süt verim açısından dünya rekorunun Avustralya'da olduğu bu nedenle "sütçü keçilerin kraliçesi" olarak adlandırıldı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 12:26:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?