4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

'Ayak takımı Taksim'e çıkacak'

78’liler Girişimi, 1 Mayıs 1977’de bir çok göstericinin yaşamını yitirdiği Beyoğlu Kazancı Yokuşu’ndan hükümete "1 Mayıs’ta Taksim’deyiz" mesajı gönderdi.

Taksim Kazancı Yokuşu’nda dün toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, 31 yıl önce hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu. Daha sonra konuşan Celalettin Can, 1 Mayıs 1977’den önce provakasyon ortamında yapay bir çatışma havası yaratıp, kitlelere saldırı denemesi yapılmaya çalışıldığını iddia etti.

OLAY İSTEMİYORUZ Başbakan Tayyip Erdoğan’ı da ’dikkatli olmaya’ çağıran Celalettin Can, şöyle konuştu: "Bir yandan ayak takımı muhabbeti yapacaksın, diğer yandan darbeye karşı olacaksın. Tayyip Erdoğan’ın lafıyla söylüyorum; ’Yok öyle birşey’. Darbeye karşıysa, sakin bir ortam yaratır. Adam gibi bir hükümet olmak istiyorsa istikrarlı bir ortam yaratır. 1 Mayıs’ı işçi sınıfına, emekçiye açar. 1 Mayıs’ta 78’liler ve dostları olarak Şişhane’de KESK’in önünden, DİSK Şişli’den, TÜRK-İŞ, EMEP ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi Dolmabahçe’den Taksim yürüyecek. Olay çıkmasını istemiyoruz."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 09:25:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?