6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Ayakkabıdan öyle bir bilgi çıktı ki

İstanbul'da bombalı saldırı hazırlığında terör örgütü PKK üyesi oldukları ileri sürülen 1'i kadın 5 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Kuzey Irak'ta bomba eğitimi alan zanlılardan birinin Kandil'den aldığı bomba yapımına ilişkin bilgi ve yazılı emirleri ayakkabısının ökçesinde sakladığı ortaya çıktı.

İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün verdiği bilgiler doğrultusunda harekete geçen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, 31 Temmuz 2010 günü Esenler'de operasyon düzenledi. Operasyonda 1'i kadın 5 kişi şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlıların terör örgütü PKK üyesi olduğu ortaya çıktı. Bu kişilerin üzerlerinde ve adreslerinde yapılan aramalarda ise plan ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Yapılan sorgulamada zanlılardan 3'ünün örgüte ait yurtdışında bulunan kamplarda bomba eğitimi aldığı ve eylem yapmak için İstanbul'a geldiklerini belirlendi. İstanbul'da yaşayan 2 örgüt üyesinin de zanlılara yardım ettiği bildirildi. Yetkililer, zanlılarla beraber patlayıcı malzeme ele geçirilmediğini ancak dokümanlarda eylem yapılacağına dair bilgiler bulunduğunu belirtti. Örgütün hedefleri arasında kamu kurumları olduğu öne sürüldü. Kuzey Irak'ta bomba eğitimi alan M.M.'nin Kandil'den aldığı bomba yapımına ilişkin bilgi ve yazılı emirleri ayakkabısının ökçesinde sakladığı ortaya çıktı.

Emniyette işlemleri tamamlanan 5 zanlı Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2010 Çarşamba 13:33:03
Güncelleme :4 Ağustos 2010 Çarşamba 14:53:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?