30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Ayamama'ya devlet geldi!

AYAMAMA DERESİ VE ÇEVRESİNDE İMAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

Ayamama Deresi ve aynı güzergahta bulunan Basın Ekspres Yolu'ndaki kaçak ve imara aykırı yapıların tespit çalışmaları başlatıldı.

Özellikle son sel felaketinde gündeme oturan bölgeyle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harita Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı çalışmaların, 26 adet bina, sundurma ve barakalar ile yeşil alanların ihlaline yönelik kaçak yapılaşmaya karşı olduğu ifade ediliyor.

Tapulu binaları dışında kalan kaçak mülkleri içeren çalışmalarla ilgili bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harita Dairesi Bölümü üyesi Erdoğan Şahin, Ayamama Deresi üzerinde bulunan parseller dışında işgali bulunan yapıların tespiti için arazi çalışmasının başlatıldığını söyledi. Daha önce güncel kadastral verileri topladıklarını kaydeden Şimşek, çalışma bölgesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Şu an için bunlarla ilgili en son 2009 Temmuz uçuşlu fotoğraflar attık ve bunlarla ilgili dere yatağına tecavüzü olan, dere yatağındaki kaçak yapıların tespitine çalışıyoruz" dedi. Selin sebebinin kaçak yapılardan kaynaklanıp kaynaklanmadığını bilmediklerini öne süren Erdoğan Şimşek, kendilerinin olayın teknik boyutuyla ilgilendiklerini, harita ve mülkiyet ile bu mülkiyetlerin işgaline karşı mesul olduklarını kaydetti. Ayamama Deresi'ndeki ruhsatlı binalar ile ilgili ne tür bir yaptırımın söz konusu olacağının sorulması üzerine Şimşek, "Onların kendi parselleri var, ilerleyen aşamalarda bunlarla ilgili ne gibi bir çalışma yapılır bilemiyorum" dedi.

Ayamama Deresi'nin, otoyollar arasındaki 8,5 kilometre civarındaki bölümünde, kaçak ve imara aykırı yapıların tespiti için başlatılan çalışmaların zaman alabileceği düşünülüyor. Özellikle 8-10 Eylül tarihlerindeki sel felaketinde Ayamama Deresi taşkınından sonra, Basın Ekspres Yolu'nda imara aykırı yapılar gündeme gelmişti. Zabıta, imar ve harita ekiplerinin teknik incelemelerinin ardından, ilgili kesimlere tebligatların yapılacağı bilgisi veriliyor.

AYAMAMA DERESİ VE ÇEVRESİNDE İMAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI
AYAMAMA DERESİ VE ÇEVRESİNDE İMAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2009 Cuma 16:55:02
Güncelleme :9 Ekim 2009 Cuma 18:19:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?