30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Ayasofya'da bir garip tören!

Ayasofya Müzesi'nin ana kubbesinin altında 16 yıldır kurulu olan inşaat iskelesi, düzenlenen törenle söküldü.

Törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve İstanbul Valisi Muammer Güler de katıldı.

Bakan Günay, "2010'da İstanbul'a gelecek milyonlarca ziyaretçi İstanbul'un göz bebeği olan bu muhteşem yapıyı yenilenmiş olarak görme imkanına sahip olacak.

İstanbul'un kültür başkentleri arasında unutulmaz bir yere sahip olması için kentin çevresini güzelleştirip aydınlatacak çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi. Hayati Yazıcı ise, "1700 yıllık bir tarihe, bu tarihin en önemli imparatorluklarına, iki büyük dine kucak açmış Ayasofya Müzesi'ni gelecek nesillere layıkıyla devredebilmek, günümüze kadar özgünlüğü korunarak müze olarak kullanılmakta olan bu eşsiz yapıtın zaman içinde karşılaştığı olumsuzlukları gidermek ve ziyaretçiler tarafından algılanabilirliğini daha da arttırmak amacıyla çalışıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, 16 yıldır Ayasofya'nın ana kubbesinin altında kurulu olan inşaat iskelesi söküldü. İskelenin sökülen ilk parçaları, günün anısına bakanlar Yazıcı ve Günay'a verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 17:28:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?