30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Aykut Oray'a hüzünlü veda

Muğla'da geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden sevilen oyuncu Aykut Oray, son yolculuğuna uğurlandı. Oray'ın Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınan cenaze namazında duygusal anlar yaşandı.

Ünlü sanatçı Aykut Oray için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi.

Cenazeye, eşi Sühendam Oray, oğulları Umut ve Anıl Oray, annesi Şehbal Oray ile sanatçı dostları Mustafa Alabora, Erdal Özyağcılar, Şafak Sezer, Nebahat Çehre, Müjdat Gezen, Oya Aydoğan, Şemsi İnkaya, Bülent Kayabaş, Ercan Yazgan, Altan Erkekli katıldı. Törende CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müft Gürtuna, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da hazır bulundu.

Öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Oray için dua edildi. Namazın ardından Oray'ın üzerinde Beşiktaş bayrağı ve Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlara alınarak alkışlar eşliğinde cenaze aracına konuldu. Cenaze toprağa verilmek üzere Çengelköy Mezarlığı'na götürüldü.

Cenazeye katılan Aykut Oray'ın oğullarından Umut Oray, "Arkadaşımdı. Kahramanımdı. Babamdı. Boğazımızdan haram bir lokma geçirmedi. Yurtsever adamdı" derken, Anıl Oray, "Türkiyenin başı sağolsun" demekle yetindi.

Aykut Oray ile yıllarca aynı dizide oynayan Erdal Özyağcılar ise "Sağlık haberlerini alıyordum ama birdenbire ölüm haberini alacağımı tahmin etmezdi. Önemli ve özel bir insandı. İnsana keyif veren bir insandı. Yaklaşık 5 yıldır işlerimin yoğunluğu nedeniyle görüşemiyorduk. Bu konuda biraz buruğum. Keşke daha az çalışsaydım da onlar gibi dostlarla daha fazla bir arada olsaydım" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 17:35:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?