7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Aynı uçakta iki kurye!

AYNI UÇAKLA TÜRKİYE'YE GELEN UYUŞTURUCU KURYELERİ YAKALANDI

Brezilya'dan aynı uçakla Türkiye'ye gelen yabancı uyruklu iki uyuşturucu kuryesi yakalandı. Brezilya uyruklu kuryenin vücuduna sardığı paketlerden 3 kilo 150 gram, Bolivya uyruklu kuryenin midesinden ise 93 kapsül içinden 1 kilo 150 gram kokain çıktı.

Alınan bilgiye göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 18 Kasım 2010 günü Brezilya'dan gelen ve saat 18.30'da Atatürk Havalimanı'na iniş yapan uçağın yolcularını takibe aldı. Profil uzmanı ekiplerinin şüphelendiği iki yolcu durduruldu. Bu yolculardan Brezilya uyruklu Marcelo H.Q'nun (33) bedenindeki şişkinlik dikkat çekti. Bu kişinin üzerinde yapılan aramada vücuduna sarılmış paketlerin içinde 3 kilo 150 gram kokain ele geçirildi.

İkinci şüpheli olan Bolivya uyruklu Simon T'nin (31) ise üzerinden herhangi bir madde çıkmadı. Sağlık kontrolünden geçirilen Simon T'nin midesinde uyuşturucu sakladığı tespit edildi. Bunun üzerine Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderilen Simon T'nin midesinden 93 kapsül içinden 1 kilo 150 gram kokain çıktı. Bunun üzerine iki şüpheli de gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Yapılan sorgulamada zanlıların 1000-2000 Dolar karşılığında kendilerine verilen kokaini taşıdığı

belirlendi. Zanlılardan Marcelo H.Q'nun uyuşturucuyu İstanbul'a getirdiği, Simon T'nin ise İran'a götürmek istediği öğrenildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan iki zanlı sevk edildikleri Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AYNI UÇAKLA TÜRKİYE'YE GELEN UYUŞTURUCU KURYELERİ YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2010 Pazartesi 13:12:02
Güncelleme :22 Kasım 2010 Pazartesi 19:42:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?