4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Aynı yer, aynı polis!

Geçen yıl Moda sahilinde avukat Muammer Öz’ü dövüp burnunu kıran polisin, bir yıl sonra aynı yerde bu kez 19 yaşındaki Yasin Kırbaş’ı boynundan silahla vurarak felç eden kişi olduğu ortaya çıktı.

Avukat Öz’ü kasten yaralamak ve alenen hakaretten yedi yıl dört ay hapsi istenen polis memuru Bülent Okumuş, bu kez "kasten öldürmeye teşebbüs"ten açılan dava nedeniyle önceki gün hakim karşısına çıktı. Kırbaş’ın hastanedeki odasının kapısında ise polis bekliyor.

İSTANBUL Üniversitesi avukatlarından Muammer Öz, 29 Temmuz 2007 tarihinde akrabalarıyla Moda sahilinde gezerken kimlik soran polis memurları Bülent Okumuş ve Uğur Yıldırım tarafından dövülerek gözaltına alındığını, burnunun kırıldığını, hakarete uğradığını öne sürüp şikáyette bulundu.

İstanbul Barosu olaya büyük tepki göstererek, polisin orantısız güç kullandığını öne sürdü. Avukat Öz, kendisini darp edip burnunu kıran polisle Kırbaş’ı kurşunlamaktan sanık polisin aynı kişi olduğunu bir hafta önce öğrendiğini, sicil numarasına kadar tespit ettiğini söyledi.

İki polis memuru hakkında Kadıköy Asliye Ceza Mahkemesi’nde kasten yaralama ve hakaretten yedi yıl dört ay hapis istemiyle dava açıldı. Polis memurları, müştekinin kendilerine mukavemet ve hakaret ettiğini öne sürdü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü de memurlarına destek çıkarak, şikáyetçi avukatın polise mukavemet ve darp suçunu işlediğini iddia etti.

Aynı yer, aynı polis

Avukat Öz’ün şikáyetçi olduğu iki polis memurunun davası sürerken, bu kez 18 Haziran 2008’de, yine Moda sahilinde sivil giyimli polis Bülent Okumuş, iddiaya göre kendisinden sigara isteyen ve soymaya kalkışan üç gençten Yasin Kırbaş’ı silahıyla boynundan vurarak ağır yaraladı.

Kırbaş Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne kaldırılırken, iki arkadaşı polisin ifadesi doğrultusunda tutuklandı. Kırbaş ve iki arkadaşı hakkında Kadıköy 2. Ağır Ceza’da yağmaya teşebbüs suçundan dava açıldı. Mahkeme, altı aydır hastanede yatan ve halen boynunda duran kurşun yüzünden felç olduğu bildirilen, kapısında polisin gözetim için beklediği Kırbaş hakkında yakalama emri çıkardı.

Polis Okumuş hakkında ise olaydan beş ay sonra Kadıköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kasten öldürmeye teşebbüsten dava açıldı. 2 Aralık günü ilk kez hakim karşısına çıkan ve suçlamaları reddeden Okumuş’un tutuklanması istemi mahkemece reddedildi.

DHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 09:12:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?