7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Ayşe'nin trajik sonu!

Zeytinburnu’nda oturan 12 çocuklu Mardinli Demir ailesinin kızları 14 yaşındaki Ayşe Demir’in başına gelen trajik olay hayatının baharındaki küçük kızın yaşamına neden olurken bağışlanan organları 5 kişiye umut oldu.

Fatma Süsligil İlköğretim Okulu 8’inci sınıf öğrencisi olan aynı zamanda liseye giriş sınavlarına hazırlanan Ayşe Demir, iki hafta önce dershane dönüşü evine geldi. Annesi ve iki teyzesi evde olan Ayşe, ders çalışmak için odasına çekildi.

Kitaplarını odadaki dolabın üzerine koyan Ayşe, kitaplarını alabilmek için ranza yatağın merdivenlerine çıktı. Bu sırada dengesini kaybeden Ayşe, yere düşerken göğsü ranzanın topuzuna çarptı. Küçük Ayşe’nin boynundaki fular da topuza dolandı. Çarpmanın etkisiyle bayılan Ayşe, diz çökmüş vaziyette fulardan ranzaya asılı şekilde kaldı.

Annesi baygın buldu

Evde temizlik yapan anne Hayriye Demir, odaya girince korkunç olayla karşılaştı. Şişli Etfal Hastanesi’nde yoğun bakım servisine kaldırılan Ayşe Demir, 5 gün boyunca yaşam mücadelesi verdi ancak kurtarılamadı. Kızlarını kaybetmenin acısını yaşayan aile Ayşe’nin organlarını bağışlama kararı aldı.

İki hafta önce ablası Gülbahar Demir’e hastaneye giderken refakat eden Ayşe Demir, hastanede organ bağışıyla ilgili bir ilan görünce, bağış yapmaya karar verdi. Annesine “Yaşım 18 olunca tüm organlarımı bağışlayacağım” diyen Ayşe, verdiği karardan iki hafta sonra korkunç kaza meydana geldi. Ayşe Demir’in organları dün gerçekleştirilen ameliyatlarla hastalara nakledildi.

‘Bağış için izin istedi’

Doktor olmasını beklediği kızını toprağa vermek için bu sabah morga giden Hayriye Demir, fenalık geçirdi. Organ bağışı yapmanın büyük sevap olduğunu söyleyen Hayriye Demir, “Kızım melek gibiydi. Hep iyilik yapmak istiyordu Kan bağışı yapmak için benden izin kağıdı imzalamamı istedi. İki hafta önce de ablasıyla hastaneye gittiğinde organ bağışı ilanı görmüş. Koşa koşa gelip bana anlattı. ‘Ben 18 yaşına gelince organ bağışı yapacağım’ dedi. Talihsiz yavrum hayatına doyamadan öldü. Ama onun organları sayesinde 5 kişi yaşayacak. Buna da şükür” dedi.

Vatan
Yayın Tarihi : 10 Mart 2012 Cumartesi 09:30:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?