6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Azınlıklar konulu panelde kavga

Azınlık ve kültürel haklar sorununun tartışıldığı panelde kavga çıktı. İstanbul Tabip Odası, Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği, KESK, DİSK, Diş Hekimleri Odası’nın da aralarında bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen panelin açılış konuşmasını profesör Kadir Erdin yaptı.

Erdin, konuşmasının sonunda Tabip Odası Başkanı Gencay Gürsoy’u paneli yönetmek üzere kürsüye davet etti. Bu sırada Beyoğlu SSK hastanesinde görevli olduğu öğrenilen Dr. Hikmet Çevik, Gürsoy’un paneli yönetmesine tepki gösterdi.

Çevik, “Türk Tabip Hareketi Çanakkale’de şehit olanların kanıyla kurulmuştur. Herkesi bu ihanet toplantısını terk etmeye davet ediyorum” dedi. Çevik’e destek veren İşçi Partisi öncü gençlik üyesi bir grup da Türk bayrağı açıp alkışlarla toplantıyı protesto etti. Hikmet Çevik, panele katılan bir grup tarafından dışıra çıkartılmak istenince arbede çıktı. Uzun süren arbedenin ardından panele devam edildi.

Panele İnsan Hakları Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Baskın Oran da katılıyor. İnsan Hakları Danışma Kurulu’nun tartışma yaratan azınlık raporunda tek kültürlü ulus devlet modeli yerine çoğulcu ve çok kültürlü bir modelin esas alınması ve etnik, dinsel ve dilsel azınlık kavramının kabul edilmesi öneriliyordu.

kenthaber-istanbul
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2004 Cumartesi 16:00:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?