4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Babası ölünce 'bağış'ı geri istedi

Emekli bankacı Enver Çelik, 2005’te pankreas kanserine yakalandığını öğrenince, Pendik Şeyhli Mahallesi’nde, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışlamak üzere, 16 derslikli bir ilköğretim okulu yapmaya karar verdi.

Enver Çelik, okulun temelinin atılmasından 4 ay sonra hayatını kaybetti. Enver Çelik’in kızı Hale Bıyıklı, Kadıköy 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak, akli dengesi yerinde olmayan babasının bağışları, Enver Çelik Eğitim Vakfı yöneticisi Gülsevil Eyüp’ün yönlendirmesiyle, etki altında yaptığını öne sürüp yapılan bağışların ve vasiyetin iptal edilmesini talep etti. Adli Tıp, 89 yaşında ölen Enver Çelik’in akli dengesinin yerinde olduğuna dair rapor verdi. Ancak mahkeme sonuçlanmadığı ve para aktarılmadığı için okulun yapımı iki yıldır durdu.

Milli Eğitim Müdürlüğü, Valilikten yardım istedi. Ödeneğin İl Özel İdaresi’nce karşılanmasına karar verildi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, "Okulu biz tamamlarız ama yapılan harcamalar geri ödenmez. Okula da bağışçının adı verilmez" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 13:47:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?