1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Bademcik ameliyatı oldu, öldü

Bahçelievler'de özel bir hastanede bademcik ameliyatı olduktan sonra kanaması devam eden 6 yaşındaki Emine, hayatını kaybetti. Ameliyattan bir hafta sonra hayatını kaybeden küçük kızın ailesi, hastane ve ameliyatı yapan doktordan şikayetçi oldu. Küçük Emine'den geriye ise ailesiyle birlikte çekilen görüntüleri kaldı. 

Bahçelievler'de 08 Mayıs 2007 günü Emine Nur Nalbant, isimli kız çocuğu bademcik ve geniz eti şikayetiyle Hospitalium Haznedar Hastanesi'ne götürüldü. Muayenesi yapılan küçük kız verilen karar doğrultusunda ameliyata alındı. Operasyonun ardından küçük Emine, durumunun iyi olduğu gerekçesiyle hastaneden taburcu edildi. Ameliyatı yapan doktor, ağrı kesici ilaç vererek evine gönderdiği kızın durumunun kötüye gitmesi halinde kendisine haber verilmesini istedi. Bir süre sonra ameliyat yerinden kanaması olan küçük kızın durumu doktora bildirildi. Aile durumu bildirdiği doktordan, böyle şeylerin olabileceği, cevabını aldı. Ancak her ihtimale karşı önlem alan aile, küçük Emine'yi yeniden doktoruna götürdü. 

Yapılan kontrolün ardından operasyonu gerçekleştiren doktor, küçük Emine'nin durumunun iyi olduğunu söyledi. Aradan geçen 3 günün ardından küçük Emine, kan kusmaya başladı. Bunun üzerine paniğe kapılan aile, aşırı kanaması olan küçük Emine'yi alarak hastaneye götürdü. Kanamasının durdurulması için ameliyata alınan küçük Emine, tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. 

Emine'nin ailesi acı haber üzerine adeta yıkıldı. Emine Nur'un yakınları olayda doktorun büyük ihmali ve kusuru olduğunu belirterek, hastane ve doktordan şikayetçi oldu. Amca Hüseyin Nalbant, "Doktoru her aradığımızda 'Önemli bir şeyi yok. Çocuk çok sağlıklı. Şımarıklık yapıyor. Buz koyun geçer' diyerek bizi ikna etti. İlgilenmedi. Kızımız sorumsuzluk ve ihmalkarlık soncu öldü. Sorumluların hesap vermesini istiyoruz. Başkaları da bizim yaşadığımız acıları yaşamasın" ifadelerini kullandı. 

Hastane yönetiminden yapılan yazılı açıklamada ise Emine Nur Nalbant'ın Hospitalium Haznedar Hastanesi'ne 8 Mayıs Salı günü getirildiği, yapılan muayene sonucu hastanın, ailesinin sözlü ve yazılı rızasıyla ameliyata alındığı belirtildi. Açıklamada, ayrıca operasyonu gerçekleştiren Opr.Dr. Süleyman Kumbasar'ın başarılı bir ameliyat gerçekleştirdiğine, ameliyatın ardından yapılan rutin kontrollerde aksi bir gelişme saptanmadığına değinildi. Emine Nur Nalbant'ın 19 Mayıs Cumartesi günü saat 03.35 de ailesinin ifade ettiği " vücut soğuması ve kalp atışlarının artması, ağzından yoğun olarak kan gelmesi "şikayeti ile hastaneye getirildiğine yer verilen açıklamada, genel durumu kötü, şuuru kapalı olan Emine'nin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmağı belirtildi.
iha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2007 Cumartesi 15:21:55
Güncelleme :20 Mayıs 2007 Pazar 09:28:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?