7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Bağ-Kur'a büyük darbe

Bağ-Kur trilyonluk yolsuzluğun peşine düştü. İstanbul Üniversitesi Onkoloji Entitüsü’nde kanser tedavisi gören Emine İyikumdacı’nın Bağ-Kur karnesine 1 trilyon liralık ilaç yazıldı.

İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü’nden Emine İyikumdacı isimli hastaya yazılan reçeteler Bağ-Kur müfettişlerini bile hayrete düşürdü. Hastanın Bağ-kur karnesine bir haftada tutarı 1 trilyon lira olan ilaçlar reçetelendirildi.

Kanser hastası olan Emine İyikumdacı’nın bu kadar ilacı kullanıp kullanmadığını araştıran Eczacılar Odası denetçileri 1 trilyon liralık bir yolsuzluğu ortaya çıkardı.

Hastanın karnesi başkalarının eline geçmiş

Kanser teşhisiyle 25 eylül 2004’te İstanbul Üniversitesi Onkorolji Enstitüsü’ne yatırılan ve 18 gün sonra 12 ekimde taburcu edilen Emine İyikumdacı’nın karnesinin kimliği belirsiz kişilerin eline geçtiği tespit edildi.

İki gün arayla aynı sağlık karnesine reçetelendirilen 1 trilyon liralık kanser ilacı hastanenin karşısındaki Fulya Eczanesi’nden satın alındı.

Kaplan: "Bu kadar da olmaz"

İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Zafer Kaplan, "bu kadar da olmaz dedirten cinsten bir olay yaşandı. Kanser pahalı bir hastalık, ama tek bir reçeteye de bu kadarlık ilaç yazılamaz" diye konuştu.

İstanbul Eczacılar Odası Denetçisi Zeliha Yılmaz, tespit ettiği bu yolsuzluğu Bağ-Kur’a iletti. İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Zafer Kaplan, tutarı yüksek olan reçetelerin aynı eczaneden çıkmasının ve Bağ-Kur’a faturalandırılmasının yeni bir yöntem olmadığını savunuyor.

İyikumdacı hakkında suç duyurusu

Eczacılar Odası denetçisi Zeliha Yılmaz’ın şikayeti üzerine soruşturma başlatan Bağ-Kur, İstanbul İl Müdürlğü Emine İyikumdacı’yı buldu.

Bağ-Kur hem İyikumdacı’nın çocukları, hem de istanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü’nden hastaneden iki doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
cnn türk
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2004 Salı 12:01:13
Güncelleme :28 Aralık 2004 Salı 14:53:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?