6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Bağcılar'da kitap fuarı

BAĞCILAR'DA KİTAP FUARI AÇILDI

Bağcılar Belediyesi, Kütüphane Haftası dolayısıyla ilçede kitap fuarı açtı. 2 ay devam edecek fuarda, değişik çok sayıda kitap okuyucuyla buluşacak.

Bağcılar Belediyesi, Kütüphane Haftası dolayısıyla Bağcılar Meydanı'nda kitap fuarı açtı. Fuar açılışına Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı Necati Karagöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, gelişmiş toplumlarda kişi başına düşen kitap sayısının Türkiye'ye göre çok yüksek olduğuna dikkat çekti. Türkiye'de her 7 kişiye bir kitap düştüğünü söyleyen Çağırıcı, bu oranın

yükseltilmesi gerektiğini kaydetti. Bağcılar Belediyesi'nin ilçede eğitim olanaklarının geliştirilmesine yönelik önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Çağırıcı, "22 mahallemizin tamamında kütüphanelerimiz var" dedi. Kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi gerektiğini anlatan Çağırıcı, kültürel ve sosyal dönüşümün ancak okuma alışkanlığının artırılmasıyla mümkün olabileceğine vurgu yaptı.

AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı Necati Karagöz de çağdaş dünyaya açılan kapının anahtarının okumak olduğunu ifade ederek, hem genel yönetimler bazında hem de yerel yönetimler bazında geçmişe bakıldığında, katlanarak bir gelişme yaşandığını ifade etti. Karagöz, bunun yeterli olmadığını belirterek, İslam dininin ilk emrinin "oku" olduğunu, ailelerin çocuklarını okumaları konusunda teşvik etmesi gerektiğini anlattı.

Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş ise ilçede çok güzel gelişmelerin olduğunu ifade ederek, "Bağcılarımız gerek kültürel anlamda, gerekse de sosyal anlamda güzel bir yerde" dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, fuar açılışına katılan 50'inci Yıl Adnan Ötüken İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencilerine kitap hediye etti.

Dünya ve Türk klasikleri, popüler, politik ve çocuk kitapları ile kişisel gelişim kitaplarının yer aldığı fuar 6 Haziran'a kadar açık kalacak.

BAĞCILAR'DA KİTAP FUARI AÇILDI
BAĞCILAR'DA KİTAP FUARI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 12:35:02
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 15:16:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?