4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Bağcılar'da sahte içki operasyonu

BAĞCILAR'DA SAHTE İÇKİ OPERASYONU

Bağcılar'da düzenlenen operasyonda 102 şişe sahte içki ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alınırken, sahte içkilerin eğlence merkezleri ve Tekel büfelerinde piyasaya sürüldüğü tespit edildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan bir ihbar üzerine çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takiplerin ardından harekete geçen ekipler, Bağcılar'da içki imalathanesine dönüştürülen iki ayrı eve eş zamanlı baskın düzenledi. Yapılan aramalarda 87 adet TAPDK ibareli bandrol, 2 adet yabancı menşei bandrol, 102 adet değişik markalarda dolu içki şişesi, 426 adet boş içki şişesi, 5 adet sıvı madde dolu plastik bidon, çok sayıda değişik markalarda içki kapak ve etiketleri, 7 adet

içki şişelerinin dolumunda kullanılan infüzyon seti, 40 adet şırınga, 2 adet damlatma yöntemi ile sahta içki imalatında kullanılan duvara monte edilmiş düzenek ve 20 adet üzerine infüzyon seti bağlanmış plastik şişe ele geçirildi. Sahte içkilerin ele geçirildiği ev sahibi O.K. (43) ile evinde boş içki şişeleri bulunduran A.K. (23) gözaltına alındı. Yetkililer şüphelilerden A.K.'nın Bahçelievler'de bir spor tesisi yöneticisi olduğunu, O.K.'nın ise bu tesislerde çalıştığını belirledi.

Operasyonun ardından inceleme başlatan mali polis, içki şişelerinin çöpten toplandığını belirledi. Temin ettikleri boş şişeleri evde toplayan şebeke üyelerinin daha sonra alkol, su ve gıda boyası konsantresi ile sahte içkileri ürettikleri tespit edildi. Şebekenin piyasa değeri 100 TL olan marka bir içkinin sahtesini üreterek, 30 TL'ye pazarladığı da belirlendi. Sahte içki üreten şüphelilerin sokaktan topladıkları içki şişelerini serum sistemi sayesinde doldurdukları ortaya çıktı. Şebekenin içki

şişelerinin bilye muhafazalı ağız yapılarına zarar vermemek ve dikkat çekmemek için bu yöntemi kullandıkları ortaya çıktı. İmalathaneye dönüştürülen evlerde son derece sağlıksız koşullarda üretilen içkilerin İstanbul'da özellikle eğlence merkezi ile Tekel büfelerine pazarlandığı belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi'ni sevk edilen 2 şüpheli mahkemece tutuklandı.

BAĞCILAR'DA SAHTE İÇKİ OPERASYONU
BAĞCILAR'DA SAHTE İÇKİ OPERASYONU
BAĞCILAR'DA SAHTE İÇKİ OPERASYONU
BAĞCILAR'DA SAHTE İÇKİ OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2011 Pazartesi 12:53:05
Güncelleme :27 Haziran 2011 Pazartesi 15:05:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?