6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Bağcılar'da uyuşturucu market!

Van'dan temin ettikleri uyuşturucuyu İstanbul'da iç piyasaya sürmek isteyen 5 kişi, 277 kilo toz esrar ile birlikte yakalandı. Şüphelilerin uyuşturucuları Bağcılar'da işlettikleri markette sakladıkları ortaya çıktı.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İran üzerinden Van'a getirilen uyuşturucuların İstanbul'da iç piyasaya sürülmek istendiğine dair istihbarat aldı. Bilgiler doğrultusunda 8 aylık teknik takip başlatan ekipler, uyuşturucuların şehirlerarası otobüsle İstanbul'a gönderileceğini belirledi. Esenler Otogarı'nda tertibat alan ekipler, uyuşturucuları teslim almaya gelen şüphelilerin ellerindeki valizlerle ticari bir taksiye bindikleri sırada operasyon başlattı. Valizde arama yapan ekipler 10 kilo toz esrar ele geçirdi. Operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin olay yerinde alınan ön ifadeleri doğrultusunda Bağcılar'da bir markete yönelik ikinci bir baskın düzenlendi. Markette cips bulundurulan rafların arkasında uyuşturucuların saklandığı bir zula bulundu. Yapılan aramalarda 267 kilo toz esrar ele geçirildi. Uyuşturucuların bulunması üzerine market sahibi, ortağı ile birlikte gözaltına alındı. Şüpheliler daha sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Emniyette sorgu ve işlemleri tamamlanan 5 şüpheli, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen uyuşturucunun sahibi Yılmaz B., market sahibi Kemal C. ile malı piyasaya süren Mehmet C. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan Bayrampaşa'da yapılan uyuşturucu operasyonunda, Ağrı'dan getirilen 20 kilo 500 gram toz esrar ile birlikte 4 kişi yakalandı. Uyuşturucuların yine şehirlerarası otobüslerle sevk edildiği belirlendi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerin tutuklandığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 16:21:05
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 18:09:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?