30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Bağcılar'daki işsizlere müjde

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yeni projeleri kapsamında ilçede 3 bin kişiye iş imkanı sağlayacaklarını müjdeledi.

"İstihdam İçin Mesleki Eğitim İşbirliği Projesi" protokol imza töreni, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı törenle gerçekleştirildi. Bağcılar Kaymakamlığı, İşkur İstanbul İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütecekleri proje hakkında bilgiler veren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, hedeflerinin, işsizlik sorununa çözüm bulmak olduğunu söyledi. Çağıcı, yapılan araştırmalara göre Bağcılar'da yaklaşık 30 bin işsiz vatandaş bulunduğunu ifade ederek, "İstihdam İçin Mesleki Eğitim İşbirliği Projesi" kapsamında duvar boyacılığından sekreterliğe, grafik tasarımından kuaförlüğe kadar toplam 35 alanda iş imkanı sağlayacak kurslar açacaklarını söyledi.

Kursiyerlerin, belli bir eğitimin ardından meslek sahibi olabileceğini belirten Lokman Çağıcı, bu yolla 3 bin kişiye iş imkanı sağlayacaklarını müjdeledi.
15 yaşını doldurmuş İş Kura kayıtlı işsiz tüm vatandaşların, bu kurslara katılabileceği bildirildi. Kursiyerlere, kurslara devam ettikleri her gün için 15 TL cep harçlığı ödenmesi ön görülürken, kursiyerlere aynı zamanda sağlık ve meslek hastalıkları sigortası da yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 21:21:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?