4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Bağdat Caddesi'nde define avı

Dünyanın hemen her büyük kentinde yapılan ve binlerce gencin katıldığı şehir içinde sembolik define arama yarışması Kadıköy’de yaklaşık 300 kişinin katılımıyla yapıldı.

Define avı, Kadıköy Selamiçeşme Özgürlük Parkı’ndan başladı. “Beck’street” adlı yarışmanın üçüncüsü olan etkinlikte üçer kişiden oluşan 100 ekip yer aldı.

Büyük çoğunluğu üniversite öğrencisi olan yarışmacılara, bölgenin bir haritası ve şifrelere ulaşacakları ipuçları verildi. Ardından yaklaşık 300 genç, Bağdat Caddesi, Suadiye, Şaşkınbakkal güzergâhındaki yarışmada, şifreleri çözerek kayıp anahtarı bulmak için kıyasıya bir mücadeleye girişti. Kendilerine verilen haritaları kullanarak şifrelere ulaşmak için çabalayan gençler yaklaşık 5 saat sokak sokak dolaştı.

Define avını Koç Üniversitesi’nden katılan “The Edukators” isimli ekip birinci olarak bitirdi. Mert Çetinkaya, Ekin Demir ve Hüseyin Bahadır Benli’den oluşan ekip bir aylık Avrupa seyahati kazandı. Kazananlara ödüllerini Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk verdi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 10:51:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?