3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Bağdat Caddesi'ne metrobüs

İstanbul’da ilk kez Avcılar-Topkapı arasında hizmete giren metrobüs projesi, İstanbul’da trafiğin yoğun olduğu diğer bölgelerde de devreye sokulacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, trafik yoğunluğunu azaltan ve zamandan tasarruf ettiren metrobüslerin Beşiktaş-Levent arasında ve Kadıköy’de Bağdat Caddesi’nde de hizmete gireceğini söyledi.

İSTANBUL’da bu yıl içinde mevcut metrobüs hattı, Mecidiyeköy’den Beylikdüzü’ne kadar uzatılacak. Bu arada Edirnekapı-Vezneciler, Bağdat Caddesi, Beşiktaş-4.Levent, Aksaray-Bağcılar (Milliyet Gazetesi Önü) arasında da metrobüs sistemi uygulanacak. Kadıköy Meydanı’na kadar gidecek olan Bağdat Caddesi metrobüsünün başlangıç noktası, yolcu yoğunluklarına ilişkin araştırmayla belirlenecek.

İstanbulluların metrobüs projesinden çok memnun olduklarını belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Toplu ulaşımı raylı sisteme kaydırırken, metrobüsle de kısa vadeli çözüm getiriyoruz" dedi. Kadir Topbaş, yeni metrobüs hatlarının da bulundukları bölgelerde trafik yoğunluğunu rahatlatacağını söyledi. Hollanda’dan her biri 1 milyon 200 bin Euro’ya alınacak 26 metre boyundaki, 220 yolcu kapasiteli metrobüslerin iki tanesinin bu ay içinde devreye sokulacağını belirten Topbaş, Haziran’a kadar 50 metrobüsün alınacağını anlattı.

İstanbul’a yeni ulaşım araçları kattıklarını söyleyen Topbaş, metrobüs ve deniz taksi ile birlikte hava taksi projesini de devreye sokacaklarını açıkladı. Topbaş, helikopterlerle yapılacak hava taksi uygulamasıyla ilgili çalışmaların da sürdüğünü belirtti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 17:16:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?