4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Bahçelievler'de doğalgaz faciası

Bahçelievler'de bir apartmanın bodrum katında maydana gelen doğalgaz patlaması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 1'i ağır 2 kişi yaralandı.

Bahçelievler Zafer Mahallesi Yadigar Sokak'taki 6 katlı bir binanın bodrum katındaki dairenin banyosunda saat 03.30 sıralarında doğalgaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi.

Patlamanın etkisiyle banyo ve bitişik dairenin duvarı yıkıldı. Patlamada, olayın meydana geldiği evde yanlız yaşayan ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi hayatını kaybederken, duvarları yıkılan bitişik dairedeki Songül Dağ ile kızı Hazar Dağ yaralandı. Ağır yaralı olduğu öğrenilen Songül Dağ ve hafif şekilde yaralanan Hazar Dağ, olay yerine gelen ambulanslarla Bakırköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Patlamanın yaşandığı sırada diğer çocuk Ömer Dağ'ın da duvarları yıkılan evde bulunduğu, ancak herhangi bir yara almadığı öğrenildi.

Patlama, çevreye de hasar verdi

Patlamanın şiddetiyle üst katta bulunan daireler ile yolun karşısındaki binaların camları kırılırken, yola park etmiş araçlar da hasar gördü. Patlamanın ardından çıkan yangın ise, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü.

Olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak evde inceleme yaptı. İtfaiye ekipleri ve İGDAŞ görevlilerinin yaptığı inceleme sonucunda ise evde doğalgaz sıkışması meydana geldiği ve banyodaki elektrik düğmesinin yakılmasının patlamayı tetiklediği öğrenildi. Büyük bir gürültü duyarak uyandıklarını belirten mahalle sakinleri, "Patlama sesine uyanıp balkona çıktık, evin yandığını gördük. Hemen polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdik" dedi. Polisin olayla ilgili incelemesi devam ediyor.

 

...
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2011 Salı 10:57:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?