30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Bahçelievler'de DSP adayı iddialı

Demokratik Sol Parti (DSP) Bahçelievler Belediye Başkan Adayı Engin Öztürk, Bahçelievler halkı'nın DSP'ye olan bakışının çok olumlu olduğunu belirterek "Eğer seçilirsem Bahçelievler'in Karaoğlanı olacağım" dedi.

28 Mart yerel seçimleri öncesinde İhlas Haber Ajansı'nın sorularını yanıtlayan Engin Öztürk, Bahçelievler'in bir çok sıkıntısı olduğunu dile getirdi.

Okullarda, sınıfların mevcut öğrenci sayısının çok yüksek olduğuna değinen Öztürk, 40 kişilik sınıflarda eğitim verilmesinin doğru olmadığını belirterek, öğrenciler 40 kişilik sınıflarda hatta 60 kişilik sınıflarda ders görürken gidip de spor kompleksleri yapmanın bir anlam taşımadığını ifade etti.

Bu spor kompleksleri okulların içinde yapılmasının daha doğru olacağını ifade eden Öztürk bu komplekslerin başka yere taşınmasının bir gereği olmadığı söyledi.
Vatandaşların şikayet ettiği konuların başında kaldırımların yeniden sökülüp, yapılması olduğunu belirten Öztürk "Kaldırım ticareti deniliyor ya sürekli birilerine peşkeş çekiliyor ya biz bunları yapmayacağız. Bunlar hem Bahçelievler'in hem Türkiye'nin sorunu, bu tarz şeylerden kaçacağız. Ben Bahçelievlerli olarak kaldırımların yeniden sökülüp yeniden yapılması karşıyım" şeklinde konuştu.

Yerel belediyeciliğin yapması gereken ne varsa onları yapacaklarını kaydeden Öztürk "Artık uzayda yaşamıyoruz. Artık internette yerel belediyeciliğinn nasıl yapılması gerektiğinin anlatıyor. Kadınlar, çocuklar, engelliler için projelerimiz var. Bahçelievler de insanımızın doğumdan ölüme kadar yanında olacağız. Sosyal yardıma muhtaç insanlarımızı bulup onlara insan onuruna yakışır şekilde yardım yapacağız. Bu bizim görevimiz. Bunları yapılması gerekenlerdir. Biz bunları oy almak için yapmayacağız" dedi.

Bahçelievler insanına istihdam sağlayacak projeler üstünde çalıştıklarını ifade eden Öztürk "Girişimcilerin arkasında olacağız, onları bürokrasiden uzaklaştıracağız. Hızlı şekilde destek vereceğiz. Onlardan isteklerimiz olacak; biz onlara yardım edeceğiz, onlarda bize burada yaşayan vatandaşlarımıza iş imkanı sağlayacak" diye konuştu.
Bahçelievler ilgili hedeflerinden bahseden Öztürk, Bahçelievler'in 700 bin nüfusa sahip olduğunu belirterek " Buradan bir Avrupa şampiyonu evlat çıkaramaz mıyız? Güreşte, atletizm de, yüzme de,veya sanatçı çıkaramaz mıyız? , 700 bin nüfuslu bir yerde bunları çıkartırız. Bunları yapacağız. Evlatlarımız eğiteceğiz. Evlatlarımız neden başka yerlere gitsin. Ben şunu söylüyorum ki biz Bahçelivelere sadece denizi getiremeyiz yok başka her şeyi getirebiliriz" dedi.

Sokak'taki insanların partiye olan bakışıyla ilgili açıklamalarda bulunan Engin Öztürk, "Partimize olumsuz bakan hiçbir vatandaşımız olmadı, partimizin şaibesi yok neden şüpheyle baksın ki! Hala partiye karşı sempati var. Beni gördükleri zaman Ecevit'ten bahsediyorlar. Bende diyorum ki Allah kısmet ederse seçilirsem Bahçelievler'in Karaoğlanı olacağım diyorum. Biz çok olumlu görüyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 20:13:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?