30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Bahçelievlerde ilaçlama felaketi

Bahçelievler'de bir binada yapılan ilaçlama bina sakinlerini hastanelik etti. İlacın etkisiyle zehirlenen vatandaşlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Kucağında bebeği ile balkonda yardım bekleyen bir anne ise yine itfaiye ekiplerince kurtarılarak hastaneye sevk edildi.

Olay, Kocasinan Mahallesi Kocasinan Caddesi No:16 üzerinde yer alan 7 katlı bir binada saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Haşerelere karşın ilaçlanan binada oturan vatandaşlar akşam saatlerinde evlerine çekildi. Ancak bina sakinlerinde bir süre sonra bulantı, kusma ve baygınlık şikayetleri gelmeye başladı. Binanın önceden ilaçlandığını bilen vatandaşlar bir süre sonra zehirlendiklerini anlayınca yakınlarını arayarak yardım istediler.

Bunun üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ekibi sevk edildi. Ancak yoğun ilaç kokusu üzerine sağlık ekipleri de bina içerisine giremediler. Zehirlenme riski ile karşı karşıya kalan sağlık ekipleri, daha sonra itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine kısa sürede ulaşan ekipler, balkonlara uzattıkları merdivenle vatandaşları tek tek kurtardı.

Yardım bekleyen kişiler arasında kucağında bebeği ile balkonda yardım bekleyen bir annede vardı. Bebekli kadın yine itfaiye ekiplerince balkondan alınarak ambulansa götürüldü. Haşere ilacından etkilenen onlarca bina sakini daha sonra çevredeki çeşitli hastanelere sevk edildi. Yaşanan olay nedeniyle binada büyük panik yaşanırken bazı vatandaşların ağladıkları görüldü. Olayın ardından bina yönetimi hakkında soruşturma başlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 13:58:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?