30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Bahçelievler'de oto galerilerine mühür

Bahçelievler ilçesinde faaliyet gösteren otomobil galerileri, İçişleri Bakanlığı'nın 2008/71 sayılı genelgesi üzerine mühürlendi.

Bahçelievler genelinde bulunan 75 galerinin mühürleneceği belirtildi. Sabah saatlerinde Talatpaşa Caddesi'ne gelen Bahçelievler Belediye'sine bağlı zabıta ekipleri belirlenen otomobil galerilerini mühürledi. Galeri çalışanlarından içerideki araçların çıkarılmasını isteyen zabıta ekipleri, araçların çıkarılmasının ardından galerilerin otomobil girişlerinin yapıldığı kapıları mühürledi.

MAHKEME KARARLARI İNCELENECEK
Mahkeme kararı olan galeriler uzun görüşmelerin ardından kapatılmazken cadde üzerinde bulunan diğer galeriler zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Çıkan genelge doğrultusunda Bahçelievler ilçesinde 75 adet galerinin mühürlenerek kapatılacağı öğrenildi. Bu arada, mahkeme kararı alan dükkanların kararlarının belediye tarafından mahkemelere sorularak uygun olup olmadığının tespit edileceği ve bu tespitten sonra kapatılıp kapatılmayacağına karar verileceği öğrenildi.

18'İNDE TEBLİGAT YAPILDI
18 Haziran'da belediye tarafından kendilerine tebligat yapıldığını belirten galericiler, "5 günde nasıl toparlanacağız ve taşınacağız. Bizim iş yerlerimizde onlarca insan çalışıyor. Bu kriz ortamında bu şekilde bir uygulama yapılmasını anlamakta zorluk çeliyoruz. Bazı arkadaşlarımız yürütmeyi durdurma kararı almasına rağmen dükkanlarının mühürleneceği söyleniyor. Belediye hukuktan üstün değildir" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 15:02:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?