30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Bahçeşehir’e ‘Mükemmellik’ Ödülü

Bahçeşehir kolejleri ABD’de verilen “Mavi Kurdele, Eğitimde Mükemmellik Ödülü”nü yurtdışında kazanan ilk eğitim kurumu oldu

Bahçeşehir Kolejleri, ABD’de faaliyet gösteren Mükemmel Okullar Birliği’nin sadece ABD’deki okullara verdiği “Mavi Kurdele, Eğitimde Mükemmellik Ödülü”nü yurtdışında kazanan ilk eğitim kurumu oldu.
Bahçeşehir Koleji’ndeki ödül törenine katılan Mükemmel Okullar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Jerry Brodsky, Bahçeşehir Kolejleri’nde uygulanan eğitim öğretim sisteminden çok etkilendiklerini ve bu sistemin Amerika’daki okullara örnek olarak gösterileceğini söyledi.

Örnek model
Brodsky, Bahçeşehir Kolejleri’nde bir yıldır incelemelerde bulunduklarını belirterek, “Kişiye Özgü Öğretim Modeli”nin Bahçeşehir Kolejleri’nde başarıyla uygulandığına dikkat çekti.
Brodsky, önümüzdeki yıl Mükemmel Okullar Birliği tarafından DisneyWorld’de gerçekleştirilecek Paylaşım Konferansı’nda, Mavi Kurdele Ödülü’nü alan ilk uluslararası okul olan Bahçeşehir Kolejleri’nin de yer alacağını ve bu konferansta Bahçeşehir Kolejleri’nin uyguladıkları eğitim modellerini diğer okullarla paylaşacaklarını belirtti.

9 ayrı değerlendirme
Ödülü Brodsky’den alan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel ise, Mükemmel Okullar Birliği’nin Bahçeşehir Üniversitesi ile işbirliği yaptığını hatırlatarak, önümüzdeki yıllarda Türkiye’de Mavi Kurdele ile akredite edilmek isteyen okulların başvurularının, Bahçeşehir Üniversitesi’nde açılacak Eğitim Fakültesi tarafından değerlendirileceğini söyledi.
Ödül, ABD’de kâr amacı gütmeyen bağımsız bir değerlendirme kurumu olan Mavi Kurdeleli Mükemmel Okullar Birliği tarafından veriliyor. Dokuz farklı kategoriye göre performansı değerlendirilen okullar, birlik tarafından akredite ediliyor.

Milliyet
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 09:19:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?