3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Bakan Akdağ'dan sağlık brifingi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, göreve geldikleri süre içerisinde sağlık alanında yaptıkları hizmetleri, 89. Bab-ı Ali Toplantısı'nda anlattı.

Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen Bab-ı Ali Toplantılarının 89.'sunda Sağlıkta Dönüşüm Programı ele alındı. Bab-ı Ali Toplantıları Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Osman Ataman'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya katılan Sağlık Bakanı Akdağ, ''Sağlıkta Dönüşüm Programı'' hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Sağlıktan her Türk vatandaşının eşit şekilde yararlanmasını sağlamak için göreve geldikleri günden beri çabaladıklarını belirten Akdağ, ufak pürüzlere rağmen hedefe giden yolda ilerlediklerinin altını çizdi.

Türkiye'de önceleri muayenehaneye gitmeden sağlık hizmeti almanın imkansız olduğunu ifade eden Akdağ, "Önceleri paranız yoksa karınızın bileziğini bozacak, ineğinizi satacaktınız. Bunları söylemek ağır geliyor, ama bir hekimden 'davar sattıran falanca' diye bahsedilmesi sosyal devlet adına acı bir tablo'' dedi.

Amaçlarının, sağlığı ulaşılabilir bir hizmet haline getirmek olduğunu kaydeden Akdağ, koruyucu ve temel sağlık hizmetlerine ayrılan payı son 6 yılda yüzde 58 artırdıklarını, 2009'da da bu alana 4 milyar YTL kaynak ayırdıklarını açıkladı.
Hava ambulans sistemini 2009'da 11 il ve çevre illeri kapsayacak şekilde genişleteceklerini de belirten Akdağ, "Türkiye'de 75 kar üstü ambulans ve 4 deniz ambulansını hizmete soktuk. Ekim ayı itibariyle de Ankara, İstanbul ve Erzurum'da hava ambulans sistemi hizmete başladı. Hava ambulans sistemini 2009'da İzmir, Antalya, Bursa, Adana, Konya, Samsun, Trabzon, Van, Afyon, Çanakkale, Kayseri ve çevre illeri kapsayacak şekilde genişleteceğiz" dedi.

Yemek arasının ardından toplantıya soru-cevap kısmıyla devam edildi. Bu bölümde toplantıya katılan çoğunluğu sağlık sektöründen olan katılımcılar, Bakan Akdağ'a merak ettikleri hakkında sorular sorup görüş bildirdi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen bu bölümde Akdağ katılımcılarla sohbet etti. Toplantının bu bölümünde özel hastaneler, üniversite hastaneleri, ilaç üreticileri gibi konuların ön plana çıktığı belirtildi.

Toplantı sonunda Bab-ı Ali Toplantıları Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Osman Ataman, kendilerini kırmayarak toplantıya katılan Bakan Akdağ'a teşekkür ederek, üzerinde, şuana kadar Bab-ı Ali toplantılarına katılmış olan politikacıların da bulunduğu bir plaket takdim etti.

Toplantıya eski bakanlardan İmren Aykut'un yanı sıra, özel hastane başhekimleri, doktorlar ve sağlık sektörü çalışanları ile bazı medya kuruluşlarının üst düzey temsilcileri de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 18:12:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?