30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Bakan Atalay açıklama yaptı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Bostancı'daki çatışmada ölü olarak ele geçirilen Orhan Yılmazkaya'nın "Devrimci Karargah" diye bilinen hem solla hem de bölücü terör örgütü ile bağlantısı olan bir organizasyonun liderlerinden birisi olduğunu söyledi.

Atalay, daireden açılan ateş sonucu yaralanan bir vatandaşında hayatını kaybettiğini belirtirken, olayda ihmal olup olmadığının araştırılacağını söyledi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, Bostancı'daki çatışmanın ardından İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Bakan Atalay, "Üzüntülüyüz. Yine bir polisimiz, bir emniyet amirimizi şehit verdik. Ona Allahtan rahmet diliyoruz. 2 çocuk babasıydı, eşi de emniyet mensubu. Bir vatandaşımızı yine burada kaybetmiş olduk. Emniyet amirimiz Semih Balaban. Mazlum Şeker isimli bir vatandaşımız da emniyet çemberi dışında olmasına rağmen terörist tarafından açılan bir kaza kurşunu sonrası hayatını kaybetti. Zaten çalışmalar ve elimizde bilgiler vardı. Önümüzdeki günlerde sansasyonel eylem yapacakları yönünde bilgi vardı. Bunlarla ilgili tespitler yapılmıştı" diye konuştu.

Bu gece ciddi bir operasyon yapıldığını ve yaklaşık 60 ev ve işyerine, çeşitli terör örgütlerine yönelik bir operasyon düzenlendiğini belirten Atalay, "40'a yakın şahıs gözaltına alınmıştır. Aşırı sol ve bölücü terör örgütü ile bağlantılı kişilerdir. Bostancı da ki apartmanda tespit edilen adreslerden biriydi. Burada "Devrimci Karargah" diye bilinen hem solla hem de bölücü terör örgütü ile bağlantısı olan bir organizasyonun lider kadrolarından birisi bu evde ölü olarak yakalandı" dedi.

Bakan Atalay, aynı örgütün daha önce 1. Ordu Komutanlığı'nın bulunduğu Selimiye Kışlası ve AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik yapılan eylemleri gerçekleştirdiğini söyledi. Ölü olarak ele geçirilen Orhan
Yılmazkaya'nın örgütün üst düzey 3 yöneticisinden birisi olduğunu söyleyen Atalay, "Tabii operasyonlarda çok sayıda gözaltılarla birlikte patlayıcı, silah, bomba düzenekleri ve buna benzer unsurlar ele geçirildi. Bugünkü olayda ilk önce oraya gidildiğinde silahla karşılık verildi. Bomba ile polislerimiz yaralandı ve şuanda 7 polisimiz yaralı. Kötü durumda olan yok. Bu çerçevede orada olan operasyon tamamlandı. Hem o daire hem de o apartman aranıyor. İçeride çok sayıda malzeme var. Belirli tuzaklar olabilir. Bubi tuzağı gibi şeyler olabilir. Arama bittikten sonra gerekli açıklamalar yapılır. Operasyon tamamlanmış oldu" dedi.

Çatışma sırasında evden açılan ateş sonucu güvenlik çemberi dışında olan Mazlum Şeker isimli vatandaşında hayatını kaybettiğini ve bir basın mensubunun da yaralandığını hatırlatan Atalay, "Benim ve bizim hassasiyetimiz en başta basına uzun mesafe konulması Bir olay olduğunda önce bu tedbiri alın. Basınımız bu konuda kendisini gözden geçirsin. "Önce haber vereceğim" diye acele ediyorlar" diye konuştu. Atalay, emniyet birimlerinin yeterli tedbiri alıp almadığını ise kendilerinin değerlendireceklerini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 14:05:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?