3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Bakan Günay, İstanbul'da

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları tarafından Eğitim Fakültesi'nde açılan "Yeni Yıl Karma Sergisi''ndeki 3 nü resimin bıçakla tahrip edilmesiyle ilgili gereken açıklamanın rektörlük tarafından yapıldığını söyledi. 

Bakan Günay, Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tarihi ve kültürel varlıkların korunması misyonuyla gerçekleştirdiği "Kaybolan Çeşmeler" konulu kataloğun tanıtım toplantısına katıldı. Seperçiler Kasrı'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Günay, "2008'in ilk günlerine su gibi bir çalışmayla başlamış olmamız bizi çok sevindirdi. Tarihe baktığımızda su, gerçekten hayatın ve medeniyetin kaynağı olmuştur. Anadolu'da bir çok yer suyla tarif edilir. İstanbul'da da uzak yerlerden sular gelirdi. Su her zaman zerafetin sembolü olmuştur. Suyla haşır neşir olmuş bir medeniyetten gelmiş olmamıza rağmen bu duyarsızlık nasıl olur anlamış değilim" dedi. 

Günay, çeşmelerin kaybolmasına anlam veremediğini belirterek, "Ben bu kitabın ismini bir uyarı niteliğinde kabul ediyorum ama bunun yanı sıra bir çok yerden gelen çeşmelerin restorasyon haberleri beni oldukça sevindiriyor. İçimdeki sevinç, buruk bir sevinçtir. Bunca eserin unutulmaması için emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu. 

Bakan Günay toplantı sonunda, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları tarafından Eğitim Fakültesi'nde açılan "Yeni Yıl Karma Sergisi''ndeki 3 nü resimin bıçakla tahrip edilmesiyle ilgili olarak, "Rektör gereken açıklamayı yaptı. Ben de televizyondan takip ettim" açıklamasında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 14:21:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?