30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Bakan Günay da aşı olmayacak

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, domuz gribi aşısı olmayacağını belirterek, "Ben temiz olmaya çalışıyorum, o yeterli" dedi.

Bakan Ertuğrul Günay, Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 28. Kitap Fuarı'na katıldı. Fuarı gezen Günay, daha sonra basın mensuplarının domuz gribi ile ilgili sorularını yanıtladı. Günay, domuz gribinin kış turizmine etkilerinin ne yönde olacağını soran basın mensuplarına, "Biz geçen yıl dünyada bu salgından en az etkilenen ülkelerden biriydik. Şu an geçen yıl ki gibi bir daralma yaşamadık. Bizim rakamlarımız dünya ortalamasının üstünde. Daha başarılıyız. Tabii ki bu yıl da kışa girerken her türlü hastalık, dayanıksız bünyelerde etkili olur, hızla yol alır. Kendimizi sadece domuz gribi tartışmasına endekslememiz doğru değil. Normal grip, normal zatürree dayanıksız bünyelerde kışa girerken etkili olur. Bu olaya da genel bakalım, domuz gribine endekslemeyelim. Sağlık her şeyin başı. Temizlik olduğu sürece biz çok daha dayanıklı olabiliriz. Hem turizm, hem eğitim hem de başka alanlarda çok daha dayanıklı olabiliriz. O nedenle yurttaşlarımıza temizlik konusunu sadece bu salgın vesilesiyle değil, her dönemde her an günlük yaşamlarının birinci sorunu haline getirmelerini özellikle tavsiye ediyorum" dedi.

"Aşı olacak mısınız? sorusu üzerine Bakan Günay, "Hayır. Ben temiz olmaya çalışıyorum. O yeterli. Ben baştan itibaren temizlik konusunda alınacak önlemlerin çok öncelikli olduğunu söylüyordum. Aşı olmayı düşünmüyorum ve inşallah ihtiyacım olmaz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 14:32:02
Güncelleme :4 Kasım 2009 Çarşamba 15:16:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?