3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Bakan Günay Pendik Festivali'nde

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin birlik beraberliğe ihtiyacı olduğunu belirterek, "Aramızda birlik oldukça, kardeşlik oldukça, bütün kalbimle inanıyorum, her türlü engeli halkın sayesinde aşacağız ve Türkiye bugün olduğundan daha da güzel günler görecek" dedi. 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 10. Uluslararası Pendik Kültür ve Sanat Festivali'ni ziyaret etti. İlk önce festival kapsamında ve Pendik Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİM) işbirliğiyle düzenlenen Geleneksel Türk El Sanatları Fuarı'nı gezen Bakan Günay, daha sonra Festival Alanı'na geçerek çeşitli konuk ülkelerin halk dansları gösterilerini seyretti.
Burada bir konuşma da yapan Bakan Günay, konuşmasında "birlik" ve "kardeşlik" vurgusu yaptı. Günay, festival alanında bulunan ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu vatandaşlara hitaben "Sevgili hemşehrilerim, özellikle sevgili gençler" diye başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu güzel ortamda sizinle birlikte olmaktan; sizin sevincinize, coşkunuza, türkülerinize, eğlencenize tanık olmaktan büyük sevinç duyuyorum. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum. İstanbul'un bu güzel ilçesini hergün biraz daha geliştiren hergün biraz daha kentleştiren hergün biraz daha uygar dünyanın nimetleri ve hizmetleriyle buluşturan ve 10 yıldan bu yana bu festivali uluslararası bir şenlik olarak gerçekleştiren belediye başkanı kardeşim sevgili Erol Kaya'ya hepiniz adına teşekkür ediyorum. Kardeşimi kutluyorum." 

10. Uluslararası Pendik Kültür ve Sanat Festivali'ne dünyanın her tarafından çeşitli ülkelerin katılımcı olduğuna işaret eden Günay, "Bu akşam aramızda Uzak Asya'dan Kafkasya'ya, Kafkasya'dan Balkanlar'a, Balkanlar'dan Avrupa'nın ortasına hatta kuzeyine kadar dünyanın dört bir tarafından gelmiş folklor ekibi mensubu arkadaşlarımız, genç arkadaşlarımız, belediye başkanlarımız, başka ülkelerin temsilcisi konuklarımız var. Ülkemizin bir tek şeye ihtiyacı var, bir tek şeye; halkın oy verdiği insanlara saygı göstermeye, o insanların halk için çalışmasına destek olmaya, aramızda birlik olmaya ve kardeşliğe ihtiyacı var; bir tek şeye. Aramızda birlik oldukça, kardeşlik oldukça, bütün kalbimle inanıyorum, her türlü engeli halkın sayesinde aşacağız ve Türkiye bugün olduğundan daha da güzel günler görecek."
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Bakan Günay, daha sonra Festival Alanı'ndan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 17:50:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?