3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Bakan Yazıcı muhalefete yüklendi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, muhalefete yüklenerek, "Belki de bu akşam bir araya gelerek 'yarın ne iftirası atalım' diyecekler" dedi. Yazıcı ayrıca, Ramazan Bayramı nedeniyle yoksul vatandaşlara 250 milyon YTL'lik kaynak aktardıklarını söyledi.


AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın Beyoğlu Sütlüce'deki yeni binasında gerçekleşen bayramlaşma törenine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları İdris Naim Şahin ve Edibe Sözen, İstanbul milletvekilleri Egemen Bağış, Feyzullah Kıyıklık, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile çok sayıda milletvekili, belediye başkanı ve partililer katıldı.


AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu'nun ev sahipliği yaptığı törende konuşan Bakan Yazıcı, Ramazan ayında yaşanan siyasi tartışmalara değinerek, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) yüklendi. Yazıcı, "Yönetime en yakın olan ana muhalefet partisinin bu ülke için tavsiye edeceği bir projesi var mı? Onların işi iftira atmak. Belki de bu akşam bir araya gelerek 'yarın ne iftirası atalım' diyecekler. İftira atma peşindeler. Bunların işi gücü çamur atmak. Halkımız böyle olanları bu güne kadar tasfiye etti, etmeye de devam edecek" dedi.


Deniz Feneri Derneği'ne ilişkin gündemdeki iddialara da değinen Bakan Yazıcı, "Her derneğin içerisinde yanlış yapanlar mutlaka olur. Bugün Türkiye'de Kızılay önemli bir kurum. Herhangi bir şubesi, herhangi bir çalışanı yanlış yapıyorsa 'Kızılay yanlış yaptı' mı demeliyiz. Bu sivil toplum kuruluşlarımızın yanı sıra devletimiz de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile yoksul olan vatandaşlarımızın yanında, onların sesi soluğu olmaya devam etmektedir. AK Parti iktidarında ilk defa bu coğrafyada yaşayan vatandaşlarımız devletin sosyal fonksiyonu ile tanıştı. Bu bayram öncesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza 250 milyon YTL kaynak aktardık. Muhalefet bunu küçümsüyor. 'Sadaka kültürü' diyor. Ne derlerse desinler. Bundan sonra vatandaşlarımızı yoksul bırakmayacağız. Her zaman yoksulun yanında olacağız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 18:42:47
Güncelleme :30 Eylül 2008 Salı 19:20:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?