3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

'Bakım varsa neden battı?'

İDO Genel Müdürü Paksoy, Karaköy İskelesi’nin bakımının Mart 2006’da yapıldığını söyledi. Paksoy, “O zaman niye battı?” sorusuna ise uzmanların incelemesinin ardından yanıt verilebileceğini kaydetti 

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Genel Müdürü Ahmet Paksoy, cuma günü şiddetli lodos sırasında sulara gömülen Karaköy İskelesi’nin bakım ve onarımında hiçbir ihmal bulunmadığını savunarak, “İskelede kapsamlı bakım ve onarım çalışması Mart 2006 ‘da yapıldı” dedi. 

Paksoy, “Bakım yapıldıysa neden battı?” sorusunun yanıtını ise uzmanların incelemesinden sonra verilebileceğini söyledi. Geçici iskelenin 1 ay içinde açılacağını belirten Paksoy, iskeledeki kasada bulunan yaklaşık 25 bin YTL paranın da suya gömüldüğünü açıkladı.

‘Detaylı bakım yapıldı’ 

İDO’ya devredilen Karaköy İskelesi’nin 2006’da yapılan bakım onarım çalışmalarına ilişkin fotoğrafları basın mensuplarına gösteren Paksoy, “Diğer iskelelerde olduğu gibi bu iskelede de gerekli incelemeler yapılmış, hem üst hem de alt bölmelerinde çok detaylı şekilde bakım onarım gerçekleşmiştir. Herhangi bir ihmal kesinlikle söz konusu değildir” diye konuştu. İskelelerin bakım ve onarımı için 500 milyon YTL harcama yaptıklarını anlatan Paksoy, çürüme olmayan, bakımları tam yapılmış bir iskelenin neden alabora olduğunu da yapılacak incelemeden sonra belirleyeceklerini söyledi. 

Paksoy, iskelenin geçici olarak daha küçük bir dubayla 1 ay içinde açılacağını belirterek, yeni yapılacak kalıcı iskelenin de yine dubalı olacağını söyledi. Bir gazetecinin, “Dubalı iskele avantaj mıdır?” sorusuna Paksoy, “Biz de kazık yapmayı öncelikle düşünürüz ancak 40 metreye onu yapmanın maliyeti açısından, olabilirliği açısından zorluklarını düşünerek buna karar verilir” diye yanıt verdi.

25 bin YTL sularda 

Sulara gömülen iskeledeki kasada 1 milyon YTL olduğu iddiasını yalanlayan Paksoy, o iskeleden 15 bin insanın geçtiğini ve çoğunluğunun da akbil kullandığını, 6 bin kişinin de jeton atarak yolculuk yaptığını söyledi. Hergün öğle saatinde kasaların banka tarafından alındığını belirten Paksoy, “Kasada 25 bin YTL civarında para bulunyordu” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 14:44:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?