30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Bakırköy'deki tarihi okul yandı

Bakırköy'de uzun zamandan beri terk edilmiş halde duran 139 yıllık tarihi Bakırköy İlköğretim Okulu, çıkan yangın sonucu tamamen harabeye döndü. İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, haberi alır almaz olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Alınan bilgiye göre, Yeni mahalle İstanbul caddesi Hazırlık sokak üzerinde yer alan tarihi Bakırköy İlköğretim Okulu'nda saat 22.00 bilinmeyen bir sebeple sıralarında yangın çıktı. 1870 yılında kurulan ve uzun süredir kullanılmayan okuldaki yangına Bakırköy, Bayrampaşa, Şişli ve Kocasinan İtfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi. Yaklaşık 45 dakika alev alev yanan okul, itfaiye ekipleri tarafından güçlükle söndürüldü.

Olayın ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer ile Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin de olay yerine gelerek bilgi aldı. Kaymakam Şahın, "Cahit Sıtkı Tarancı da bu okulda okudu. Anıtlar Kurulu'na bu okulun tadilatı için başvurmuştuk. Uzun zamandır bu konuda ses çıkmadı ve bilgi de alamadık. Burada tinercilerin yaşadığı söyleniyordu. Gerekli işlemleri yapacağız" diye konuştu.
Olaydan dolayı son derece üzgün olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer ise, "Çok eski dönemden kalmış bir okulumuzdu. Üzüntülüyüz ve keşke bunlar yaşanmasaydı" diye konuştu.

Olayın görgü tanıkları arasında yer alan Bakırköy Sanatçılar Derneği'ne üye Eğitmen Emine Yedikuvvet, "Bakırköy Sanatçılar Derneği olarak bu okulu restore edip müze haline getirmek istedik. Hatta bunun için birde imza kampanyası başlatmıştık. Fakat belediye ilgilenmedi ve ihmal etti. Okulumuz ne yazık ki yandı. Keşke bunlar yaşanmasaydı" şeklinde konuştu. Tarihi okulda bir zamanlar müdür yardımcısı olduğu öğrenilen bir eğitmenin ağladığı gözlendi.

Öte yandan, Tarık Akan, Cem Karaca, Neriman Köksal, Ressam Muhsin Kut ve Cavit Sıtkı Tarancı gibi ünlü isimlerin bu ilköğretim okulunda bir zamanlar öğrenim gördükleri öğrenildi. Polis ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 12:03:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?