30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Balat'ta doğalgaz faciası!

Fatih’te bir şirkette insan kaynakları yöneticisi olarak çalışan Murat Demiroğlu ve bir arkadaşı doğalgaz kombisinden sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.

İstanbul Fatih İlçesi Balat semti Kiremit Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı bir evin bodrum katında iki erkek cesedi bulundu. Uluslararası bir şirkette insan kaynakları yöneticisi olarak çalışan Murat Demiroğlu’ndan haber alamayan arkadaşları Demiroğlu’nun Balat’taki evine geldi. Defalarca zili çalmalarına rağmen kapı açılmayınca bir terslik olduğunu düşünen Onur Selvi ve Çağatay Çetinkaya, çilingir yardımıyla içeri girdi. Bodrum kattaki salonda arkadaşları Murat Demiroğlu ile tanımadıkları bir kişinin hareketsiz bir şekilde yattığını gören Selvi ve Çetinkaya hemen polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri iki arkadaşın cesedi ile karşılaştı.

Yoğun gaz kokusu bulunan evde polis ekipleri Cumhuriyet savcısının da katılımı ile inceleme yaptı. İlk belirlemelere göre olayın doğalgaz zehirlenmesinden kaynaklandığını belirledi. Yapılan incelemede cesetlerden birinin Murat Demiroğlu’na ait olduğu belirlenirken yanında bulunan diğer erkek şahsın kimliğini belirleyecek bir belgeye ise ulaşamadı. Bu arada olay yerine gelen İGDAŞ ekipleri de binan doğalgazını keserek incelemelerde bulundu.
Olay yerinde polisin ve cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından cesetler Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Murat Demiroğlu ve arkadaşının kesin ölüm nedenleri adli tıp kurumunda yapılacak otopsinin ardından belirlenmesi bekleniyor.

İGDAŞ’TAN AÇIKLAMA

Fatih’te doğalgazdan sızan gazdan zehirlendikleri değerlendirilen 2 kişi ile ilgili İGDAŞ’tan yapılan açıklamada, “Doğalgaz tesisatının projeye uygun olduğu fakat kullanılan hermetik kombinin baca borusunun bilinmeyen bir nedenle yerinden çıkmış halde bulunduğu tespit edilmiştir” denildi.

İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş.’den (İGDAŞ) yapılan açıklamada, “Fatih Balat Mahallesi Kiremit Caddesi no 34 adresinde bir evde bugün meydana gelen olayda 2 kişi hayatını kaybetmiştir. Olayın karbonmonoksit zehirlenmesi ile ilgili olup olmadığına dair 187 Doğalgaz Acil Hattı’na gelen ihbar üzerine olay yerine giden İGDAŞ ekiplerinin yaptıkları ilk incelemede binadaki doğalgaz tesisatının projeye uygun olduğu fakat kullanılan hermetik kombinin baca borusunun bilinmeyen bir nedenle yerinden çıkmış halde bulunduğu tespit edilmiştir. Ancak ölümler ile ilgili kesin sonuçlar olay yeri inceleme ekiplerinin detaylı araştırmaları sonucunda ortaya çıkacaktır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz” ifadelerine yer verildi. 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2013 Salı 10:46:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?