1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Balık Pazarı 1 milyar YTL'ye yenilendi

Beyoğlu Belediyesi’nin Kentsel Tasarım Projeleri kapsamında tarihi Balık Pazarı’nda, 7 bin 900 metrekareyi kapayan 43 binanın bakım onarımı ile alt ve üstyapı çalışmaları 1 milyar YTL’ye tamamlandı. 

Balık pazarının açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile birlikte yaptı. Son yıllarda bakımsızlık nedeniyle mimari erozyona uğrayan Tarihi Balık Pazarı’nın iyileştirme çalışmalarına 2005 Haziran’ında başlayan Beyoğlu Belediyesi, ilk aşamada çarşının çatı örtüsünü kaldırıp Çiçek Pasajı ve Üç Horan Kilisesi’nin yan cephelerinin bakımını yaptı. 

Tarihi çarşının kanalizasyon, temiz su, elektrik, doğalgaz ve telekominikasyon altyapıları baştan aşağıya yenilendi. Yaklaşık 2 yılda balık pazarı ve çevresindeki binaların yüzde 80’inde bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı. Yapılan çalışmalar ile ilgili dün basın toplantısı düzenleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Balık Pazarı’nın tarihsel kimliğiyle yaşamasını göz kamaştırıcı rengini ve yaşam enerjisini koruyarak gelecek kuşaklara ulaşmasını istiyoruz. Güzel Beyoğlu projesi kapsamında 7 bin binaya tebligat gönderildi. 3 bin bina elden geçirildi. " diye konuştu
Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 09:34:51
Güncelleme :7 Haziran 2007 Perşembe 18:41:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?