30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Balıkçı teknesi battı: 9 yaralı

Kınalıada açıklarında su alan balıkçı teknesi battı. Boğulma tehlikesi geçiren 9 kişi hastanelere kaldırıldı.

Alınan bilgilere göre, Kınalıada'ya giden "Fırtına" isimli balıkçı teknesi henüz bilinmeyen bir nedenle su almaya başladı.

Teknenin kaptanı ise batma tehlikesi karşısında telsizle Sahil Güvenlik ekiplerinden yardım istedi. Boğulma tehlikesi atlatan yolcular 112 Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılarak kıyıya çıkarıldı. Kazazedeler ambulanslarla Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yavuz Selim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Boğulma tehlikesi geçiren yolculardan Yavuz
Selim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan teknenin kaptanı Yüksel Taşkıran, Cihat Korkmaz, Ömer Gider, Sinan Gider, Erol Dağlı ve Aykut Altay, tedavi altına alındı. Şahin Er ile Derviş Gardaş isimli iki yolcu ise Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Hayati tehlikesi bulunmayan kazazedelerin tedavileri sürerken, boğulma tehlikesi geçirenler arasında, bir GSM şirketinin baz istasyonlarında güçlendirme çalışması yapmak üzere Kınalıada'ya giden teknik elemanların da bulunduğu belirtildi.

Yaşanan olayı anlatan yolcular ise tekne ile Kınalıada açıklarına geldiklerinde teknenin su almaya başladığını ve kendilerinin de denize düştüğünü söyledi. Başka bir teknenin kendilerine yardım ettiğini anlatan yolcular, olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekiplerinin kendilerini kurtardığını söyledi. Yolcular, "Yükümüz fazlaydı" şeklinde konuştu.

Teknenin kaptanı Yüksel Taşkıran ise "Tekne su alıp batmaya başladı. Bizde hemen yüzmeye başladık. Bir tekne bize yardıma geldi, daha sonra Sahil Güvenlik ekipleri yardım etti" dedi.

Öte yandan, teknenin izinsiz olarak yolcu taşıdığı ve kaptanın yolculuk sırasında alkollü olduğu öne sürüldü.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 15:48:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?