2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Balıkçılar "Vira Bismillah" diyor

İstanbullu Balıkçılar Balık Avı Sezonunu hep birlikte "Vira Bismillah" diyerek açacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yenikapı - Su Ürünleri Hali’nde bugün Balık Avı Sezonu Açılış Programı düzenliyor.

Saat 12.30’da düzenlenecek olan Program, 400 parçadan oluşan Deniz Müzesi ve 60 fotoğraftan oluşan Deniz Ürünleri Fotograf Sergisi'nin açılışıyla başlayacak. Serginin gezilmesinin ardından tüm balıkçılar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yöneticileriyle birlikte "VİRA BİSMİLLAH" diyerek 2006-2007 Balık Avı Sezonuna Merhaba diyecek.

Balıkçı Tekneleri Gelin Arabası gibi süslenecek

İstanbul’da tek merkezde yapılacak olan “Sezon Açılışı Programı”nda balıkçı teknelerinin her biri “Gelin Arabası” gibi süslenerek sezonu karşılayacak. Balıkçılık alanında faaliyet gösteren dernek temsilcileri ve İstanbullu balıkçıların da katılacağı törende ayrıca ömrü denizlerde geçmiş olan emektar balıkçı Kerim Yalçın'a da plaket verilecek.

Her yıl 1 Mayıs – 1 Eylül tarihleri arası uygulanan balık avı yasağının sona ermesi nedeniyle düzenlenecek olan açılış programında da bu yıl ilk olarak 60 resimden oluşan Balıkçılık Resimleri Sergisi ve 400 parçadan oluşan Balık Müzesi de yer alacak. 

Palamut ve hamsi bolluğu bekleniyor

Geçen hafta, Karadeniz'de çok miktarda Çingene Palamutu yakalandı. Av sezonunun başlaması ile birlikte balıkçılar bu yıl özellikle palamut ve hamsinin çok bol olmasını bekliyorlar. Geçtiğimiz gün İzmit'te Çingene Palamutu'nun tanesi 3 YTL'den satıldı.

Müjgan Karaca - Kenthaber
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2006 Perşembe 10:59:06
Güncelleme :31 Ağustos 2006 Perşembe 11:15:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdal geyikçi-köçek IP: 85.104.75.xxx Tarih : 1.09.2006 11:37:04
Haydi rasgele diyelim. Bu sene de balığı çokca yiyelim. İnşallah bu sene balık her eve girer. Özellikle ailelerden çocoklarına balığı çokca yedirmesini tavsiye ederim. Balıkçıları ben de bir sözümle destekleyim. DERİNDEN YÜKSELİR SESSİZ BİR NARA. O ANDA BAKILMAZ ZARARA KARA. HESABI KİTABI ATIP BİR KENARA. MAĞLUM BİR MECHULE TAKILIR GÖNLÜM. BİR SİTEM Kİ KİM İŞİTE KİM DUYA. BİR SİTEM Kİ AŞİKARA KİM KIYA. BAKIŞLARI KESKİN OLAN AVCIYA. KENDİ RIZASIYLA VURULUR GÖNLÜM. Balıkcı değilim ama ayrı bir aşk olduğuna inanıyorum balıkcılığın. Saygılarımla. erdal geyikçi-köçek.......!