7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Balıkçılar 'Vira Bismillah' dedi

Balık avı yasağının kalkmasıyla Türkiye genelinde bin 900 balıkçı teknesi ve 60 bin balıkçı, 1 Eylülde "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı. İstanbullu balıkçılar, sezonun ilk gününde fırtınanın da etkisiyle umduğunu bulamadı.

Yurt genelinde 15 Nisan'da başlayan av yasağının 1 Eylül itibari ile sona ermesiyle bin 900 balıkçı teknesi ve 60 bin balıkçı "Vira Bismillah" dedi. İstanbullu balıkçılar, ilk gün fırtınanın da etkisiyle denizden umduğunu bulamadı. Az da olsa balıkçıların yüzünü güldüren, ağlarına takılan istavrit oldu. Yasağın kaldırılmasıyla birlikte İstanbullu balıkçılar da av sezonunu açarken, yoğun hazırlıkların ardından denize açılan balıkçılar, fırtınanın da etkisiyle ilk gün denizden istediğini alamadı. Gece boyunca etkili olan 'karayel' sebebiyle balıkçı tekneleri Karadeniz'e açılamadı. Av için limandan ayrılan teknelerin çoğu ise Yenikapı'da bulunan İstanbul Su Ürünleri Hali'ne eli boş döndü.

Balık haline balıkla dönen balıkçıların hiç değilse yüzünü güldüren yine geçen yıl olduğu gibi istavrit oldu. Denize açılan İstanbullu balıkçılar, ağlarının yeterince dolmadığını ifade etti. Bir hafta boyunca durumun böyle devam edeceği görüşünde birleşen balıkçılar, daha sonra balığın bol geleceğini belirtiyor.

Yeni dönem balık fiyatlarının ise av ve hava koşullarına bağlı olarak düşeceği öngörülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 08:27:05
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 11:27:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?