4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Balıkçılardan kayıkta ‘barınak’ nöbeti

Pendik'te yapımı devam edilen yat limanının yanında yer alan balıkçı barınaklarının kaldırılmasını istemeyen balıkçılar, tepki olarak kayıklarında yatmaya başladılar. 

Pendik Belediyesi ve Başbakanlık İletişim Bürosu'na yazılı şikâyette bulunan balıkçılar, "Balıkçı barınağı marinaya renk ve güzellik katar" diyerek kararın gözden geçirilmesini istedi. 

İstanbul'un yeni marinalarından biri olacak 750 yat kapasiteli yat limanının inşaatı sürerken, 30 yıldır hizmet veren barınağın kaldırılacağını öğrenen balıkçılar harekete geçti. 

Pendik Su Ürünleri Kooperatifi'ne bağlı tekne ve kayıkların bağlandığı kayıkhanenin, yaklaşık 80 milyon dolara mal olacak marina inşaatı nedeniyle kaldırılacağını söyleyen balıkçılar, kayıklarında yatmaya başladılar.

‘ÇED raporunda biz de varız’ 

Marina için hazırlanan ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) raporunda 30 yıllık balıkçı barınağının yer aldığını ancak buna rağmen kaldırılmak istendiğini iddia eden balıkçılar, 80 ailenin geçim kaynağının yok edileceğini belirtti. Barınakta kalan balıkçılardan Fatih Arıcı, "Bize yer göstermeden kaldırıyorlar, teknelerimizi nereye bağlayacağımızı bilemiyoruz. Marina inşaatı her geçen gün daha da büyüyor, denizi bize doğru dolduruyorlar. Duyduğumuz kadarıyla buraya alışveriş bölgesi ve mağazalar yapacaklar. Balıkçı barınağı marinaya renk ve güzellik katar" dedi. 

Balıkçılardan Arif Akova ise, karara tepkisini şöyle dile getirdi:
"Başbakan'ın yapacağı açılış için görüntü kirliliği oluşturduğumuzu bile düşünüyorlar. Olta balıkçısı bu insanların küçük kayıkları 750 lüks yatın yanında dursa kime zarar verebilir? Bizi buradan çıkaracaklarsa o zaman martıları da gökyüzünden kovsunlar."

Milliyet
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 11:20:25
Güncelleme :13 Ekim 2008 Pazartesi 11:45:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?